Beli ağrıyan biri ne yapmalı?

İçindekiler:

  1. Beli ağrıyan biri ne yapmalı?
  2. Beli ağrıyan insan nasıl oturmalı?
  3. Oturmaktan bel ağrısına ne iyi gelir?
  4. Çok oturmaktan bel ağrır mı?

Beli ağrıyan biri ne yapmalı?

Bel ağrısı çekince ayağa kalkmak ve hareket etmek zor olabilir. Bununla birlikte, kısa bir yürüyüş, yoga, yüzme veya hafif derecede başka bir sportif aktivite sıklıkla bel ağrısını hafifletmeye yardımcı olabilir. Egzersiz, gergin kasları gevşetir ve beynin doğal ağrı kesicileri olan endorfin salınımını uyarır.

Beli ağrıyan insan nasıl oturmalı?

Otururken ayaklarınız yere basmalı, kollarınız ve bacaklarınız yere paralel olmalı. Bu sayede duruşunuzu uzun süreli olarak konforlu tutabilirsiniz. Düzgün bir şekilde oturduğunuz zaman omurgaya binen yükü azaltır ve bel ağrılarınıza çözüm bulursunuz.

Oturmaktan bel ağrısına ne iyi gelir?

Çok fazla beli yormadan kısa yürüyüşler yapmak, yüzmek, bisiklet kullanmak, esneme ve gerilme egzersizleri yapmak bel ağrısına çözüm olabilir. Oturulduğu zaman bel kavisini destekleyen özel yastık kullanmak ve uzun süre aynı pozisyonda oturmaktan kaçınmak bel ağrısına iyi gelebilir.

Çok oturmaktan bel ağrır mı?

Uzun süre hareketsiz bir şekilde oturmanın bel bölgesindeki kasların omurlara daha fazla basınç uygulamasına neden olduğunu söyleyen Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Aybars Akkor, masa başında çalışanların hareket etme olanağı bulunanlardan daha fazla bel ağrısı sıkıntısı yaşadığını ifade etti.