Zilhicce ayında neler yapılmalı?

İçindekiler:

  1. Zilhicce ayında neler yapılmalı?
  2. Zilhicce ayında ne oldu?
  3. Zilhicce orucu ne zaman tutulur?
  4. Sene Sonu Duası Nedir?
  5. Terviye günü namazı nedir?
  6. Terviye günü hangi ibadetler yapılır?

Zilhicce ayında neler yapılmalı?

Zilhicce ayı, Kurban Bayramının içinde bulunduğu ay olduğundan oruç ve zikirle geçirilmesi tavsiye edilir. Peygamber Efendimiz (s.a.s)'in hadis-i şeriflerine göre zilhicce ayının ilk günü oruç tutmak çok faziletlidir.

Zilhicce ayında ne oldu?

“Hac ayı” anlamına gelen Zilhicce hem hac ibadetinin hem de kurban ibadetinin gerçekleştirildiği ay olması nedeniyle İslam alemi için büyük önem taşıyor. Durumu olan kişiler bu ay içerisinde kurbanlarını keserken yine hac ibadetlerini de gerçekleştirebiliyorlar.

Zilhicce orucu ne zaman tutulur?

Zilhicce ayının ilk dokuz gününde oruç tutmak tavsiye edilmiştir. Zilhicce ayının 10. günü kurban bayramının ilk günüdür.

Sene Sonu Duası Nedir?

"Bismillâhirrahmânirrahîm. Elhamdü lillahi Rabbil-âlemîn. Ves-salâtü ves-selâmü alâ seyyidinâ Muhammedin ve alâ âlihî ve sahbihî ecmaîn.

Terviye günü namazı nedir?

Zilhicce ayının sekizinci günü olan Terviye gününde; ilki dört, peşinden 2 rekât daha olmak üzere altı rekât namaz kılınması tavsiye edilmiştir. ... Müteakiben kılınacak iki rekât namazın her rekâtında üç kere İhlâs Sûresi okunur.

Terviye günü hangi ibadetler yapılır?

Zilhicce'nin 8. günü terviye günü olarak idrak edilecek. Terviye gününde oruç tutmak, namaz kılmak ve ibadet etmek çok sevaptır.