Spoiler türkçe ne demek?

İçindekiler:

  1. Spoiler türkçe ne demek?
  2. Spoiler takmak yasak mı?
  3. Spoiler ne demek Havacılık?
  4. SPOI vermek ne demek?
  5. Aileron ne işe yarar?
  6. Instagram'da başkasının hikayesi nasıl paylaşılır?
  7. Spoiler işe yarar mı?
  8. Arabada rüzgarlık ne işe yarıyor?

Spoiler türkçe ne demek?

Spoiler, "bir şeyin değerini veya miktarını azaltan ya da tamamen yok eden" anlamında yakın dönemde Türkçeye yerleşmiş İngilizce kökenli bir sözcüktür. ... Bir eserin izleyici/okuyucu/dinleyici tarafından eğlenceli bulunması, erken öğrenilen detaylar ve eleştiriler ile çoğu zaman zorlaşır.

Spoiler takmak yasak mı?

Araçlarınız yarış otomobili gibi görünsün diye sonradan takılan bu parçalar Turing el kitabına göre yasaktır. Polis kontrollerinde bu parçalar sebebi ile aracınız trafikten 100% men edilecektir.

Spoiler ne demek Havacılık?

Spoiler, hava taşıtlarına etki eden kaldırma kuvvetini (lift) azaltmak amacıyla kullanılan kontrol yüzeyi. Çoğunlukla kanat üzerine yerleştirilen ve dikey eksende açılarak kanadın ilgili kısmındaki hava akışını bozan cihazlardır. ... Spoilerler hava taşıtlarının sürat kazanmadan alçalmasına yardımcı olurlar.

SPOI vermek ne demek?

Spoiler vermek, bir dizi ya da film izlerken veya kitap okurken başka bir kişinin henüz gelmediğiniz bir bölüm hakkında bilgi vermesi anlamına gelmektedir.

Aileron ne işe yarar?

Aileron : Uçağın yatış (roll) kontrolünü sağlar.Aileronlar birbirinin tersi yönünde hareket ederler. ... Yani kanadın altına hareket eden aileron çarpan hava sayesinde kanadı yukarı kaldırırken, yukarı çıkan aileron ise kanadı aşağıya doğru yönlendirir.

Instagram'da başkasının hikayesi nasıl paylaşılır?

Instagram'da artık kullanıcıların başka kişilere ait hikayeleri kendi hikaye bölümüne ekleyebilecekler.
  1. 1- Başkasının Instagram hikayesinde etiketlendiğiniz zaman size bir bildirim mesajı gelir.
  2. 2- 'Bunu Hikayene Ekle' linkine tıklayıp kendi hikayenizde paylaşabilirsiniz.
Daha fazla öğe...

Spoiler işe yarar mı?

Spoilerin amacı, aracın yolda daha iyi bit tutuş sağlaması ve kayma gibi bir durumun ortadan kaldırılmasıdır. Araçların bagaj kısmına takılan spoiler, aracın arka kısmında daha fazla baskı oluşmasını ve bu sayede hareket halinde aracın kaymasını engellemeyi sağlar. Spoilerin kanat açısı çok önemlidir.

Arabada rüzgarlık ne işe yarıyor?

Şimdilerde birçok aracın kapı kısmında rahatlıkla görebildiğimiz cam rüzgarlığı, çoğu araçta kullanılmasına rağmen hala hakkında filir sahibi olunamayan parçalardan biridir. Araçların içerisine rüzgarın girmesini engelleyen bu aparat, aynı zamanda aracınızın spor bir görünüme kavuşmasını sağlamaktadır.