Gitmek kelimesinin zıt anlamı nedir?

İçindekiler:

  1. Gitmek kelimesinin zıt anlamı nedir?
  2. Yaş kelimesinin zıt anlamı nedir?
  3. Atılgan kelimesinin zıt anlamı nedir?
  4. Yas sevinç zıt anlamlı mıdır?
  5. Uysal kelimesinin zıt anlamı nedir?
  6. Matemin zıt anlamlısı nedir?
  7. Sevinç ve hüzün zıt anlamlı mıdır?
  8. Rüya düş eş anlamlı mi zıt anlamlı mi?
  9. Zarar eş mi zıt mı?
  10. Zarar kelimesinin eş zıt anlamlısı nedir?

Gitmek kelimesinin zıt anlamı nedir?

Bununla beraber kelimenin zıt anlamlısı; gitmektir. Gelmek ile gitmek birbirinin zıt anlamlısı olarak ifade edilmiştir. Gelmek ile gitmek kelimelerinin bir arada kullanıldığı örnek cümleler ise aşağıdaki gibi olacaktır; - Geldiğin gibi gitmesini de bileceksin!

Yaş kelimesinin zıt anlamı nedir?

Yaşın Zıt Anlamlısı Olan Kelimeler Yaş kelimesinin bir biri ile alakası olamayan farklı anlamlara geldiğini çünkü sesteş bir kelime olduğunu daha önce söylemiştik. Islak kelimesinin karşılığı olan yaş kelimesinin zıt anlamlı sözcüğü ise kuru olmaktadır. Kuru kelimesinin anlamı ise suyu veya nemi olmayandır.

Atılgan kelimesinin zıt anlamı nedir?

Atılgan kelimesinin zıt anlamlısı ürkek, çekingen ve pısırıktır.

Yas sevinç zıt anlamlı mıdır?

İlk olarak sevinç zıt anlamlısı dediğimizde akla gelen kelime üzüntüdür. Bir diğer zıt anlam karşılığına bakacak olursak hüzün ve kederi ele alabiliriz. ... Bu yüzden zıt anlamı olan kelimelerde acı veren, yas duyulan durumlar için kullanılmaktadır.

Uysal kelimesinin zıt anlamı nedir?

1. sıfat, mecaz İnatçı, bildiğinden dönmeyen, büyüklerinin sözünü dinlemeyen, boyun eğmeyen (kimse), dikkafalı.

Matemin zıt anlamlısı nedir?

Cilalı ya da parlak sözcükleri ile mat kelimesinin zıt anlamlı olduğunu belirtmek mümkündür.

Sevinç ve hüzün zıt anlamlı mıdır?

Sevinç ve üzüntüde zıt anlamlı iki sözcüktür. Sevinç kelimesine zıt anlam olan kelimeler sadece üzüntü ile sınırlı olmayıp dilimizde birkaç sözcük daha zıt anlamlısı sayılmaktadır.

Rüya düş eş anlamlı mi zıt anlamlı mi?

Rüya kelimesinin eş anlamlısı 'düş' olarak bilinir. Cümle içerisinde rüya yerine farklı zamanlarda diş şeklinde kullanmak mümkün. Zira gündelik yaşam içerisinde rüya kelimesi ile beraber düş sözcüğü de çok sık kullanılan alternatifler arasında yer alıyor.

Zarar eş mi zıt mı?

Zarar kelimesinin bir tane zıt anlamı bulunur. Zarar kelimesi, olumsuz durumların ifade edilmesi için kullanılırken zıt anlamlısı, olumlu durumların ifade edilmesi için kullanılır. Zarar kelimesinin zıt anlamı ise faydadır. Zarar ile fayda kelimeleri birbirinin zıt anlamlısı olarak ifade edilmiştir.

Zarar kelimesinin eş zıt anlamlısı nedir?

Zarar kelimesinin zıt anlamlısı yarar sözcüğüdür. Birbiriyle çelişen özellikler barındıran yani anlam bakımından birbirinin karşıtı olan sözcüklere "Zıt Anlamlı Kelimeler" veya "Karşıt Anlamlı Kelimeler" denir. Zarar kelimesinin zıt anlamı ise faydadır.