Atatürk Arboretumu icinde neler var?

İçindekiler:

  1. Atatürk Arboretumu icinde neler var?
  2. Atatürk Arboretumu saat kaça kadar açık?
  3. Atatürk Arboretumunda piknik yapılır mı?
  4. Belgrad Ormanı saat kaça kadar açık?
  5. Atatürk Arboretum piknik yapılabilir mi?
  6. Atatürk Arboretumu nerede giriş ücreti?
  7. Belgrad Ormanı piknik alanında mangal yakmak yasak mi?
  8. Belgrad Ormanı ne kadar büyük?
  9. Atatürk Kent Ormanı açık mı?
  10. Atatürk Arboretumu Anadolu yakasından nasıl gidilir?

Atatürk Arboretumu icinde neler var?

Bitki ve ağaç türleri: 1500'ü aşkın bitki türüne sahip olan Atatürk Arboretumu'nda görebileceğiniz bitkiler arasında öne çıkanlar; Anadolu Karaçamı, Adaçayı Yapraklı Laden, Tibet Dağ Muşmulası, Mamut Ağacı, Parçalı Yapraklı Leylak, Amerikan Lale Ağacı, Kokulu Servi, Makedonya Meşesi, Kırmızı Çiçekli Atkestanesi, Söğüt ...

Atatürk Arboretumu saat kaça kadar açık?

Atatürk Arboretumu Ziyaret Saatleri Ziyaret saatleri 10:00 ve 16:00 arasında belirlenmiş. Kurumdan edilinen bilgiye göre ziyaretçiler gün batımına kadar içeride kalabiliyorlar. PAZARTESİ günleri ziyarete kapalıdır.

Atatürk Arboretumunda piknik yapılır mı?

Arboretumun açılmasının en temel amaçlarından biri başta İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi öğrenci ve öğretim üyelerinin, onun dışında orman mühendislerinin, bilim adamlarının ve Orman Bakanlığı'nın araştırma ve incelemelerine ortam sağlamak. Yani mangala, bisiklete, pikniğe izin yok.

Belgrad Ormanı saat kaça kadar açık?

Belgrad Ormanı 24 saat açık.

Atatürk Arboretum piknik yapılabilir mi?

Atatürk Arboretum yemek veya kahvaltı 🍽️ Bu yüzden yanınıza su dışında bir şeyler alınmasına izin verilmiyor. Atatürk Arboretumu piknik yapılıyor mu diye aklınızdan hiç geçmesin! Arboretum'da piknik yasak.

Atatürk Arboretumu nerede giriş ücreti?

Atatürk Arboretumu giriş ücreti hafta içi ve hafta sonu olarak değişiyor. Hafta içi giriş ücreti öğrenciler için 2,5 TL, yetişkinler içinse 7,5 TL. Hafta sonu giriş ücreti ise öğrencilere 7,5 TL, yetişkinler içinse 20 TL. Arboretuma giriş, Orman Fakültesi öğrencilerine ücretsiz.

Belgrad Ormanı piknik alanında mangal yakmak yasak mi?

Orman Kanunu kapsamında kentteki ormanlara giriş ve çıkışların yasaklandığını anımsatan Ulu, şu bilgileri verdi: "Orman içerisindeki alanlarda, yollarda piknik yapmak aynı zamanda park yapmak, mola vermek, ateş yakmak, semaver yakmak kesinlikle yasaklanmıştır.

Belgrad Ormanı ne kadar büyük?

Belgrad Ormanı
Yüzölçümü5,442 ha
OluşturulmaDoğal
Sorumluİstanbul Orman Bölge Müd.
ZiyaretAçık
4 satır daha

Atatürk Kent Ormanı açık mı?

Orman, normal zamanda her gün sabah 05:00 ile akşam 22:00 saatleri arasında ziyarete açık.

Atatürk Arboretumu Anadolu yakasından nasıl gidilir?

Üsküdar'dan Marmaray'a binip Yenikapı durağında inerek Yenikapı-Hacıosman metrosuna aktarma yapınız. Metronun son durağı olan Hacıosman'da inerek otobüs duraklarının olduğu çıkıştan çıkınız. Buradan 42HM'ye binerek Kemerburgaz Yolu durağında indiğinizde Atatürk Arboretum'a ulaşabilirsiniz.