E devlette görünen trafik cezası nasıl ödenir?

İçindekiler:

  1. E devlette görünen trafik cezası nasıl ödenir?
  2. Araç muayene cezası nereye ödenir?
  3. Trafik cezası ödendiğini nasıl öğrenebilirim?
  4. Şahıslara yazılan ceza nasıl ödenir?
  5. Muayenesiz araç yakalanırsa ne olur 2021?
  6. Bankamatikten trafik cezası nasıl ödenir?

E devlette görünen trafik cezası nasıl ödenir?

e-Devlet Üzerinden Trafik Cezası Ödemesi Nasıl Yapılır?
  1. İlk adımda ilgili sayfaya tıklamanız gerekir ve açılan sayfadaki “kimliğimi şimdi doğrula” yazısına basılması yeterli olur. ...
  2. Güvenlik adımlarının tamamlanmasından sonra trafik cezası sorgulamasını yaparak online bir şekilde ödeyebilirsiniz.

Araç muayene cezası nereye ödenir?

Trafik cezanızı zamanında ödemeniz önemli. Ceza bedelini banka şubeleri, PTT şubeleri, vergi dairesi ya da internet aracılığıyla ödeyebilirsiniz. Online kanallarla ödemenizin yanı sıra ilgili aracı kurumlardan nakit olarak da ödeme imkanına sahipsiniz.

Trafik cezası ödendiğini nasıl öğrenebilirim?

Araç sahipleri PttAVM.com, HGS Kurumsal, HGS Web ve Mobil Uygulamaları üzerinden PTT ayrıcalığı ile Trafik Cezalarını da zahmetsizce sorgulayabilecekler. Plaka No ve TCKN/VKN bilgilerinizi girerek Trafik Ceza tutarlarınızı kolayca sorgulayabilir ve ödemenizi güvenli bir şekilde yapabilirsiniz.

Şahıslara yazılan ceza nasıl ödenir?

Ceza tebliğ edildikten sonra, anlaşmalı bankalar aracılığı ile trafik cezası ödenebilir. Banka seçeneği dışında, Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesinden kredi kartıyla ve PTT şubelerinden nakit olarak ödeme yapılabilir.

Muayenesiz araç yakalanırsa ne olur 2021?

Yapılan son değişikliklerle beraber araç muayenesi yaptırmama cezası arttırılmıştır. ... Muayenesiz araç kullanma cezası 2021 yılında 314 Türk Lirası olarak belirlenmiştir. Eğer bu ceza tebliğ tarihinden sonraki 15 gün içerisinde ödenirse ceza üzerinden %25'lik bir indirim uygulanacaktır.

Bankamatikten trafik cezası nasıl ödenir?

İnternetten trafik ceza ödemesi, PTT'den ceza ödemesi, banka şubesinden hatta vergi dairesinden de ceza ödemesi yapılabiliyor. Önemli bir not olarak belirtmek gerekir ki; bankamatikten trafik cezası ödemesi yapılmıyor.