UYAP Vatandaş nasıl girilir?

İçindekiler:

  1. UYAP Vatandaş nasıl girilir?
  2. UYAP adıma açılmış dava var mı?
  3. Uyapı nasıl kullanabilirim?
  4. UYAP'ta ne görülür?
  5. Hakkımda açılmış dava var mı nasıl öğrenebilirim?
  6. E duruşmaya nasıl girilir?
  7. Açmış olduğum davayı nasıl takip ederim?

UYAP Vatandaş nasıl girilir?

Elektronik ortamda davalarını takip etmek isteyen vatandaşlarımız UYAP Vatandaş Portal Bilgi Sistemine https://vatandas.uyap.gov.tr/vatandas/index.jsp adresinden giriş yapabilmektedir. Bunun yanında E-Devlet şifreleriyle, mobil imza ile ya da Elektronik İmza ile de sisteme giriş sağlanabilmektedir.

UYAP adıma açılmış dava var mı?

Sorgulama yapılabilmesi için e-Devlet şifrenizin olması gerekiyor. Şifreniz ile sisteme giriş yaptıktan sonra, Adalet Bakanlığı sayfasına giriş yaparak Bilgi İşlem Genel Müdürlüğü (UYAP) Hizmetleri kategorisi altında yer alan “Dava Dosyası Sorgulama” butonuna basmanız yeterlidir.

Uyapı nasıl kullanabilirim?

http://avukat.uyap.gov.tr adresine gidilir, gidilen sayfada sağ üst köşede bulunan “Sisteme Giriş” butonuna tıklanır.
  1. Açılan sayfada “E-devlet aracılığı ile giriş” seçeneği ile devam edilir.
  2. Kimlik doğrulama sayfasında ilgili alana imza sahibinin TC Kimlik Numarası girilir ve “Devam et” seçeneğine tıklanır.

UYAP'ta ne görülür?

UYAP Avukat Bilgi Sistemi (Avukat Portalı) sayesinde, avukatlar bürolarından internet üzerinden sistemdeki vekâleti bulunan dava dosyalarını inceleyebilmekte, bu dosyalardan suret alabilmekte; elektronik imza ve mobil imza ile sistemdeki dava dosyalarına evrak katabilmekte, yeni dava dosyası açabilmekte, ilamlı/ilamsız ...

Hakkımda açılmış dava var mı nasıl öğrenebilirim?

e-Devlet'e T.C. kimlik numaranız ve şifrenizle giriş yaptıktan sonra arama kısmına "dava dosya sorgulama" yazarak karşınıza çıkacak olan aynı isimdeki bağlantıya tıklamanız yeterli oluyor.

E duruşmaya nasıl girilir?

E-Duruşma İşleyişi Mahkeme tarafından E-duruşma başlatıldığında Avukat Portal/CELSE üzerinde “Duruşmaya Katıl” butonu aktif olacaktır. Bu durumda e-duruşma talebi onaylanmış avukatlar duruşmayaDuruşma Sorgula” menüsünden Duruşmaya Katıl butonu ile dahil olabilecektir.

Açmış olduğum davayı nasıl takip ederim?

Bu noktada www.yargitaycb.gov.tr adresini kullanabilir ve tebliğname numarası, esas numarası, karar numarası ya da T.C. kimlik numaranız üzerinden dava dosyası sorgulama işlemlerini de gerçekleştirebiliyorsunuz.