Devlet Denetleme Kurumunu kim denetler?

İçindekiler:

  1. Devlet Denetleme Kurumunu kim denetler?
  2. Devlet Denetleme Kurulu hangi Anayasa ile kurulmuştur?
  3. Devlet Denetleme Kurulu iştirakleri denetleyebilir mi?
  4. Devlet Denetleme Kurulu görev alanları nelerdir?
  5. TSK kim tarafından denetlenir?
  6. DDK kararları bağlayıcı mı?
  7. Devlet Denetleme Kurulu hangi yılda kuruldu?
  8. DDK hangi anayasa ile geldi?
  9. DDK hangi kurumları denetler?
  10. Sayıştay iştirakleri denetler mi?
  11. Devlet Denetleme Kurulu Başkanı kim?
  12. Genelkurmay Başkanlığını kim denetler?
  13. Kuvvet Komutanlıkları nereye bağlı?
  14. Devlet Denetleme Kurulu hangisini denetleyemez?
  15. Devlet Denetleme Kurulu Hangi Bakanlığa Bağlı?
  16. Devlet kurumlarını kim denetler?
  17. Devlet Denetleme Kurulu kararları bağlayıcı mı?
  18. Devlet Denetleme Kurulu ne zaman geldi?

Devlet Denetleme Kurumunu kim denetler?

MADDE 3- (1) Devlet Denetleme Kurulu, Cumhurbaşkanlığına bağlı üst denetleme organıdır. Kurul; Başkan ve sekiz üyeden oluşan Kurul Karar Organı ile denetim ve soruşturma grupları, Kurul Sekreterliği ve ona bağlı idari birimlerden oluşur. (2) Kurul Cumhurbaşkanlığına bağlıdır.

Devlet Denetleme Kurulu hangi Anayasa ile kurulmuştur?

DDK, tarihli 2443 sayılı Devlet Denetleme Kurulu Kurulması Hakkında Kanun ile kurulmuştur. Daha sonra 1982 Anayasası'nın 108. Maddesi'nde yer verilerek Anayasal bir kuruluş haline getirilmiştir.

Devlet Denetleme Kurulu iştirakleri denetleyebilir mi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararnameye göre, kamuya yararlı dernekler, vakıflar, kooperatifler, birlikler ile bu kurum ve kuruluşların her türlü ortaklık ve iştirakleri de Devlet Denetleme Kurulu tarafından denetlenebilecek.

Devlet Denetleme Kurulu görev alanları nelerdir?

MADDE 11. — Kurul aşağıdaki görevleri yerine getirir. a) Devlet Başkanının inceleme, araştırma ve denetleme isteklerinin İçerik ve kapsamını belirleyerek işi yürütecek üye ya da üyeleri görevlendirmek, gerekirse inceleme, araştırma ve denetleme komisyonları kurmak, b) Devlet Başkanının isteklerinin yoğunluğu gerekli ...

TSK kim tarafından denetlenir?

TSK'ı harcamalarının kontrol altına alınması ve bu harcamaların yürürlükteki mevcut mevzuata uygunluğu iç denetimi MSB'lığı bünyesinde bulunan İç Denetim Birimi Başkanlığınca yapılırken dış denetimi, Sayıştay Başkanlığı tarafından da düzenli olarak denetlenmektedir.

DDK kararları bağlayıcı mı?

Gerek Başbakanlık teşkilatında gerekse bakanlık teşkilatlarında bulunan teftiş kurullarının kendi kurumları açısından bağlayıcı kararlar alabilmesinin hiyerarşi yetkisinden kaynaklandığı da ifade edilmelidir. DDK açısından bu şekilde bir hiyerarşik ilişki söz konusu olmadığından doğrudan bağlayıcı karar alamamaktadır.

Devlet Denetleme Kurulu hangi yılda kuruldu?

1982 Devlet Denetleme Kurulu/Kuruluş tarihi

DDK hangi anayasa ile geldi?

DDK, Milli Güvenlik Konseyince 1981 yılında çıkarılan 2443 sayılı Yasayla; “Yönetimin hukuka uygun, düzenli ve verimli bir şekilde yürütülmesinin ve geliştirilmesinin sağlanması amacıyla…” kurulmuş; 1982 Anayasası'nın 108. maddesinde yer verilerek Anayasal bir nitelik kazandırılmıştı.

DDK hangi kurumları denetler?

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesine'ne göre Devlet Denetleme Kurulu (DDK), Genelkurmay Başkanlığı, kuvvet komutanlıkları, MSB Üniversitesi ile askeri okullarda da denetleme yapacak. Devlet Denetleme Kurulu (DDK), Türk Silahlı Kuvvetlerini (TSK) de denetleyecek.

Sayıştay iştirakleri denetler mi?

Merkezi yönetim bütçesi kapsamındaki kamu idareleri ile sosyal güvenlik kurumlarını, mahallî idareleri, sermayesinde doğrudan veya dolaylı olarak kamu payı olan özel kanunlar ile kurulmuş anonim ortaklıkları, diğer kamu idarelerini denetler.

Devlet Denetleme Kurulu Başkanı kim?

Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu (DDK) Başkanı Yunus Arıncı ve üyeleri, Vali Bilal Şentürk'ü ziyaret etti.

Genelkurmay Başkanlığını kim denetler?

Meclis'teki hassas konu Sayıştay Kanunu. Çünkü TSK'nın da yeni düzenlemelerle Sayıştay tarafından denetimini öngörüyor.

Kuvvet Komutanlıkları nereye bağlı?

“Genelkurmay Başkanlığı ile Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlıkları Milli Savunma Bakanına bağlıdır. Cumhurbaşkanı gerekli gördüğünde Genelkurmay Başkanı ile Kuvvet Komutanları ve bağlılarından doğrudan bilgi alabilir, bunlara doğrudan emir verebilir.

Devlet Denetleme Kurulu hangisini denetleyemez?

Anayasa'nın DDK denetimine aldığı özel hukuk tüzel kişileri ise, kamu kurumu niteliğindeki meslek örgütleri (barolar, ticaret ve sanayi odaları, tabip odaları ve bunların üst kuruluşları gibi), işçi ve işveren sendikaları, kamuya yararlı dernekler ve vakıflar ile sınırlanmış.

Devlet Denetleme Kurulu Hangi Bakanlığa Bağlı?

Kurul; Başkan ve sekiz üyeden oluşan Kurul Karar Organı ile denetim ve soruşturma grupları, Kurul Sekreterliği ve ona bağlı idari birimlerden oluşur. (2) Kurul Cumhurbaşkanlığına bağlıdır.

Devlet kurumlarını kim denetler?

Devlet Denetleme Kurulu (DDK), Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığına bağlı olarak çalışan, yönetim işlerinin hukuka uygun, düzenli ve verimli bir şekilde yürütülüp, geliştirilmesi amacıyla kurulmuş denetim kurumu. Üyeleri ve başkanı Cumhurbaşkanı tarafından atanır.

Devlet Denetleme Kurulu kararları bağlayıcı mı?

DDK açısından bu şekilde bir hiyerarşik ilişki söz konusu olmadığından doğrudan bağlayıcı karar alamamaktadır.

Devlet Denetleme Kurulu ne zaman geldi?

Devlet Denetleme Kurulu
Kuruluş
TürDenetleme Kurulu
MerkezAnkara