SGK No nereden öğrenilir?

İçindekiler:

  1. SGK No nereden öğrenilir?
  2. 4B sicil no nedir?
  3. Bağ-Kur sicil no nasıl öğrenilir?
  4. Iş yeri sicil no nedir?
  5. Bağkur tescili ne demek?
  6. Bağkur kaydı belgesi nereden alınır?

SGK No nereden öğrenilir?

SSK sicil numarası en basit şekilde e-devlet üzerinden öğrenilir. E-devlet kapısından SSK sicil numarası sorgulaması yapılmaktadır. Kişi e-devlet şifresi ve TC kimlik numarası ile birlikte e-devlet portalına giriş yapar. Buna göre sayfanın üst kısmında yer alan 4A Sigortalı Tescil Kaydı bölümüne giriş yapılır.

4B sicil no nedir?

İster 4A (SSK) 4B (Bağ-Kur) ya da 4C (Emekli Sandığı) olsun Sosyal Güvenlik Kurumu üzerinden sigorta hizmeti alan tüm vatandaşların, sigorta durumlarını öğrenmelerini, primlerinin düzenli olarak yatırılıp yatırılmadığını, emeklilik ile bilgileri edinebilmeleri sağlayan numaradır.

Bağ-Kur sicil no nasıl öğrenilir?

Bunun için; – Öncelikle https://www.turkiye.gov.tr/sosyal-guvenlik-kurumu linki ile e-devlet'in Sosyal Güvenlik Kurumu sayfasına girin. – Daha sonra karşınıza çıkan seçenekler arasında primlerini hangi sigorta biriminden ödeniyorsa (4A,4B ya da 4C) onu bulmanız gerekiyor.

Iş yeri sicil no nedir?

SGK iş yeri numarası, 4A yani SSK kapsamında sigortalı çalışanı bulunan işverenlerin Sosyal Güvenlik Kurumu'na açtırmak zorunda oldukları dosyaların tescil numaralarıdır. ... Bu sicil numarası yani işveren sicil numarası 26 rakamdan oluşur. Söz konusu iş yerinin adeta kimlik numarası görevini görmektedir.

Bağkur tescili ne demek?

Bağ-Kur tescil kaydı, kişilerin sigortalı olarak çalışmaya başladığı ilk tarihtir. 3 farklı tarihten oluşan tescil kayıtları kişilerin emeklilik yaşlarının ve şartlarının belirlenmesi açısından önemli bir faktördür.

Bağkur kaydı belgesi nereden alınır?

BAĞ-KUR (4B) SİGORTA PRİM GÜNLERİ ÖĞRENME 4B hizmet dökümü e-Devlet üzerinden herhangi bir gün alınabilir. Eğer e-Devlet resmi internet sitesinde alt yapı çalışması yoksa her zaman alınabilir.