MİT Görevlisi ne iş yapar?

İçindekiler:

  1. MİT Görevlisi ne iş yapar?
  2. MIT olmak için hangi liseye gitmek gerekir?
  3. MİT koruma ve emniyet memuru ne is yapar?
  4. MİT nedir ne yaparlar?
  5. Mit ajanı nasıl olunur?

MİT Görevlisi ne iş yapar?

MİT'in en önemli görevi ülkedeki iç ve dış istihbaratı sağlamaktır. MİT tarafından bakanlık, kamu kurumları ve kamu hizmeti veren kuruluşların arşivleri rahatlıkla kullanılabilir. Buna göre MİT mensupları kendi görev alanlarına giren konular ile ilgili bilgilerden yararlanabilirler.

MIT olmak için hangi liseye gitmek gerekir?

Millî İstihbarat Teşkilâtı'na başvurabilmek için, Dil Uzmanı branşı hariç olmak üzere, en az meslek yüksekokulu mezunu olmanız gerekir. Dil Uzmanı branşında İngilizce, Fransızca, Almanca, İspanyolca, İtalyanca ve Hollandaca dışında kalan diller için en az ortaöğretim (lise) mezunu olmanız gerekir.

MİT koruma ve emniyet memuru ne is yapar?

Koruma ve emniyet memurları; Millî İstihbarat Teşkilatı'na ait tesis, bina ve araçlar ile Teşkilat personeli ve yakınlarının güvenliğinin sağlanmasıyla görevli çalışanlarımızdır.

MİT nedir ne yaparlar?

MİT'in açılımı Milli İstihbarat Teşkilatıdır. Türkiye'nin çıkarlarını koruyan Milli İstihbarat Teşkilatı içteki ve dıştaki yıkıcı güçlerin faaliyetlerini takip eden teşkilattır. Dünya genelinde bazı ülkelerin ayrı ayrı teşkilatları bulunur.

Mit ajanı nasıl olunur?

Üniversitelerin 4 yıllık örgün eğitim veren lisans bölümlerinden mezun olan kişiler MİT çalışanı olabilirler. Bu noktada yabancı dil bilgisi de çok önem taşımaktadır. Milli İstihbarat Teşkilatı'nda çalışmak isteyen kişiler İngilizce, Almanca ve ya Fransızca dillerinden YDS puanı 70 ve üzeri olmalıdır.