UEFA Kupası kim kaç kez kazandı?

İçindekiler:

  1. UEFA Kupası kim kaç kez kazandı?
  2. UEFA liginde kaç farklı takım şampiyon oldu?
  3. Sevilla kaç kez UEFA kupasını aldı?
  4. Ilk UEFA kupasını hangi takım aldı?
  5. Sevilla Süper Kupa Aldı mı?

UEFA Kupası kim kaç kez kazandı?

Sevilla, altı defa ile organizasyon tarihinde en çok şampiyon olan takımdır. Sevilla ayrıca 2014, 20'da olmak üzere turnuvayı üç yıl üst üste şampiyonlukla bitiren tek takımdır. En çok kazanan ülke, on üç şampiyonlukla İspanya'dır.

UEFA liginde kaç farklı takım şampiyon oldu?

Şampiyonlar Ligi'nde bugüne kadar 10 farklı ülkeden 22 farklı takım şampiyon oldu, 12 takım ise birden fazla şampiyonluk yaşadı. Kazandığı 13 şampiyonlukla en çok şampiyon olan takım Real Madrid iken, İspanya takımları toplamda kazandığı 18 şampiyonlukla turnuva tarihinin en başarılı ülkesidir.

Sevilla kaç kez UEFA kupasını aldı?

Sevilla FC, 3 kez üst üste olmak üzere toplamda ise 6 kere UEFA Avrupa Ligi şampiyonluğu ve 1 kez UEFA Süper Kupası şampiyonluğu yaşamıştır.

Ilk UEFA kupasını hangi takım aldı?

Kupanın ilk şampiyonu 1972 UEFA Kupası Finali'nde rakibini deviren Tottenham Hotspur'dur. İsim değişikliği sonrasında ilk şampiyonluğu kazanan takım ise 2010 UEFA Avrupa Ligi Finali'nde Fulham'ı, 2-1 deviren Atlético Madrid'dir.

Sevilla Süper Kupa Aldı mı?

UEFA Süper Kupa'ya ayrıca Ajax, Anderlecht, Bayern Münih, Juventus ve Valencia ikişer, Aberdeen, Aston Villa, Chelsea, Dinamo Kiev, Galatasaray, Lazio, Manchester United, Mechelen, Nottingham Forest, Parma, Porto, Steaua Bükreş, Sevilla ve Zenit de birer kez sahip oldu.