Burj Khalifa hangi firma yaptı?

İçindekiler:

  1. Burj Khalifa hangi firma yaptı?
  2. Burj Halife nasıl yapıldı?
  3. Burç Halife içinde neler var?
  4. Burj Halife kime ait?
  5. Burj Halife kac kat?
  6. Burj Dubai ne zaman yapıldı?
  7. Burç Halife hangi ülkede?
  8. Burç halifeyi kim yaptı?
  9. Burç Halife kime ait?
  10. Burç Halife kaç asansör var?
  11. Dubai'deki dünyanın en yüksek binası kaç katlı?
  12. Burj Khalifa nın mimarı kimdir?
  13. Burj Khalifa hangi ülkede?

Burj Khalifa hangi firma yaptı?

Toplam 344,000 m² alan üzerine inşa edilen binanın mimarları Skidmore, Owings ve Merrill (Adrian Smith) şirketleri olup müteahhit firması Emaar'dır. Burj Halife'nin inşaat maliyeti 1,5 milyar dolardır.

Burj Halife nasıl yapıldı?

Dünya Savaşı'nda kullanılmış bir savaş uçağının motoruyla yapılmış. Burj Al Khalifa bu yönüyle de, uçak motorunun yarattığı rüzgârla sınanan ilk bina olma özelliğine sahip.

Burç Halife içinde neler var?

Çevre dostu binada; 57 asansör, 8 yürüyen merdiven, 1044 daire, 37 katlık ofis alanı ve 160 odalı Armani markalı otel bulunuyor. Yeraltında 3 bin araç kapasiteli otopark yer alıyor. Ayrıca Burç Halife'nin hemen yanında Dubai Mall adlı alışveriş merkezi bulunuyor.

Burj Halife kime ait?

Emaar Gayrimenkul Burc Halife/Sahipleri

Burj Halife kac kat?

163 Burc Halife/Kat sayısı

Burj Dubai ne zaman yapıldı?

Burc Halife/Açılış tarihi Burc Halife (Arapça: برج خليفة; İngilizce: Burj Khalifa) Dubai'de inşası tarihinde tamamlanan dünyanın en yüksek gökdelenidir. Eski ismi Burc Dubai'dir (Arapça:برج دبي; İngilizce: Burj Dubai). Adını Halife bin Zayid el-Nehyan'dan almıştır.

Burç Halife hangi ülkede?

Burc Halife (Arapça: برج خليفة; İngilizce: Burj Khalifa) Dubai'de inşası tarihinde tamamlanan dünyanın en yüksek gökdelenidir. Eski ismi Burc Dubai'dir (Arapça:برج دبي; İngilizce: Burj Dubai). Adını Halife bin Zayid el-Nehyan'dan almıştır.

Burç halifeyi kim yaptı?

Adrian Smith George J. EfstathiouMarshall Strabala Burc Halife/Mimarları

Burç Halife kime ait?

Samsung C&T Corporation Turner ConstructionLaing O'Rourke Burc Halife/Müteahhitler

Burç Halife kaç asansör var?

Binada ikisi hızlı, 28'i 'çift katlı' toplam 95 asansör bulunacak. Tayvan'daki dünyanın en hızlı asansörü, dakikada 1010 metre hız yapıyor. Japonya'daki Yokohama Kulesi'ndeki asansör dakikada 750 metre, dünyanın en yüksek binası Dubai'deki Burj Halife'deki asansör de dakikada 600 metre hızla hareket ediyor.

Dubai'deki dünyanın en yüksek binası kaç katlı?

Dubai'deki en yüksek bina, aynı zamanda Ocak 2010'da inşaatının tamamlanmış olmasına rağmen en üst noktasına 17.01.2009'da ulaştırıldığı tarihten bu yana dünyadaki en yüksek bina olma özelliğini elinde bulunduran 828 metre (2.717 ft) yüksekliğinde ve 163 katı bulunan Burç Dubai'dir.

Burj Khalifa nın mimarı kimdir?

Adrian Smith George J. EfstathiouMarshall Strabala Burc Halife/Mimarları

Burj Khalifa hangi ülkede?

Burc Halife (Arapça: برج خليفة; İngilizce: Burj Khalifa) Dubai'de inşası tarihinde tamamlanan dünyanın en yüksek gökdelenidir.