Özel okul KDV indirimi devam ediyor mu?

İçindekiler:

  1. Özel okul KDV indirimi devam ediyor mu?
  2. Özel okul KDV iadeleri ne zaman yapılacak?
  3. Özel okullar KDV kaç?
  4. Eğitim KDV indirimi ne zamana kadar?
  5. Özel okullar servis ve yemek para iadesi yapacak mı?
  6. Eğitimde KDV indirimi ne zaman bitiyor?
  7. Eğitimde KDV indirimi uzadı mı?
  8. Özel okullar geri ödeme yapacak mı?
  9. Özel okula verilen para geri alinabilir mi?

Özel okul KDV indirimi devam ediyor mu?

Hazine ve Maliye Bakanlığımıza geçtiğimiz dönem sağlanan bu vergi kolaylığının bu dönem de sağlanması yönünde tavsiye görüşümüzü bildirdik" cevabını verdi. Özel eğitim ve öğretim hizmetlerinden alınan katma değer vergisi (KDV) -30 Haziran 2021 arası dönem için %1'e indirilmişti.

Özel okul KDV iadeleri ne zaman yapılacak?

Bu durumda, söz konusu vergi indiriminin süresinin okul ücretleriyle uyumlu olarak 30 Haziran 2021'ye kadar uzatılması uygun olur. Aksi halde Ocak 2021'den itibaren yemek ücretlerindeki KDV yüzde 8'e çıkacak.

Özel okullar KDV kaç?

Bu ifade ile 2021- 2022 eğitim ve öğretim yılı için peşin fatura kesilerek yüzde 1 KDV uygulamasından yararlanmanın önünün kapatıldığını sözlerine ekledi ve şöyle devam etti: “Özel okullar şu anda yüzde 1 KDV üzerinden yapacakları kayıt yenileme işlemlerinde vergisel olarak sıkıntı yaşayacaklar.

Eğitim KDV indirimi ne zamana kadar?

Gazetemiz yazarı Yeminli Mali Müşavir Abdullah Tolu, “2913 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile yapılan KDV oran indirimi, sadece -30 Haziran 2021 tarihleri arasında (bu tarihler dahil) verilen eğitim ve öğretim hizmetleri için geçerli.

Özel okullar servis ve yemek para iadesi yapacak mı?

Yemek ve servis ücretlerinin tamamının iadesi gerekiyor. Vatandaşlar talep ettikleri iade bedelinin tutarına göre ilçe ya da il tüketici hakem heyetlerine başvurup e-devlet üzerinden sözleşmelerini, dekontlarını sisteme taratıp başvurularını yapabilir.

Eğitimde KDV indirimi ne zaman bitiyor?

“Kayıtlar yüzde 8'den yapılmalı” Gazetemiz yazarı Yeminli Mali Müşavir Abdullah Tolu, “2913 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile yapılan KDV oran indirimi, sadece -30 Haziran 2021 tarihleri arasında (bu tarihler dahil) verilen eğitim ve öğretim hizmetleri için geçerli.

Eğitimde KDV indirimi uzadı mı?

hükmü yer almakta olup, söz konusu kurslar ve özel eğitim hizmetlerine ilişkin olarak, 31 Ağustos 2020 tarihine kadar %8 olarak uygulanagelen KDV oranı 2913 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı nedeniyle 01.09.2020-30.06.2021 tarih aralığında %1 olarak tatbik edilecek, yeni bir değişiklik olmazsa 01.07.2021 tarihinden itibaren ...

Özel okullar geri ödeme yapacak mı?

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, pandemi döneminde uzaktan öğretime geçen özel okullar ile ilgili yaptığı açıklamasında, “Özel okullarda uzaktan eğitimin hukuki karşılığı ücret iadesidir” dedi. ... Bunun hukuki karşılığı kesinlikle o bedellerin geri iadesidir. O üç aylık ücretin iadesidir.

Özel okula verilen para geri alinabilir mi?

Okul ücretlerinin kurumdan kuruma değiştiğine işaret eden Şahin, "Tüketiciler, özel okul ücretleri birbirinden farklı olduğu için liraya kadar hakem heyetlerine, liradan sonra ise Tüketici mahkemelerine gidip bu bedelin iadesini isteyebilirler." dedi.