Diz kapağı kararmasına ne iyi gelir?

İçindekiler:

  1. Diz kapağı kararmasına ne iyi gelir?
  2. Ayak bileklerindeki kararma nasıl geçer?
  3. Yüz kararması için ne yapmalı?
  4. Ayak bileği kararması neden olur?
  5. Bir insanın yüzü neden kararır?

Diz kapağı kararmasına ne iyi gelir?

Sirkedeki asetik asit ve yoğurttaki laktik asit birleştiği zaman diz ve dirseklerinizdeki kararmalar için harika bir temizleyici haline gelecektir.
  1. 1 yemek kaşığı yoğurt ve 1 yemek kaşığı elma sirkesini karıştırın.
  2. Bu karışımı cildinize uygulayın.
  3. 15 dakika bekleyin ve sıcak suyla yıkayın.

Ayak bileklerindeki kararma nasıl geçer?

Genellikle ölü hücreler cilt üzerinde koyu bir tabaka oluşturur. Kararmış ayakların rengini açmak için bir adet limonu ikiye bölün ve böldüğünüz limon ile ayaklarınızın kararmış kısımlarına bir süre masaj yapın. Sonra ayağınızı bu şekilde 5 dakika bekletin ve temiz su ile yıkayın.

Yüz kararması için ne yapmalı?

Her gün cildinize aloe vera jeli sürerek kararan bölgelerin açılmasını sağlayabilirsiniz. Limon cildi beyazlatma etkisi ile yüzyıllardır kullanılan doğal bir yöntemdir. 1 adet limonu sıkıp pamuk ile kararan bölgelere uygulayabilirsiniz. Haftada 3 defa uygulamak yeterlidir.

Ayak bileği kararması neden olur?

Kirli kanın ayak bileklerinde birikmesi, ilk zamanlarda ayak bileğinde ödem, ağrı yapar. Zaman geçtikçe ince kılcal damar artışları meydana gelir. Tedavi edilmedikçe kirli kanın birikimi ayak bileğinde renk değişikliklerine neden olur.

Bir insanın yüzü neden kararır?

Sürekli sürtünme, yanlış epilasyon uygulamaları, güneşe maruz kalma ve kozmetik kullanımı cilt kararması yaratabilir. Sürekli sıcak sir uygulaması, aşırı dar giyinme, lazer uygulamaları, sürekli sentetik kıyafet ve ped kullanımı da kararmayı artırır. Ayrıca yaşa bağlı olarak da kararmalar artabilir.