L Tipi Cezaevi hangi suçlular?

İçindekiler:

  1. L Tipi Cezaevi hangi suçlular?
  2. M tipi ne demek?
  3. L Tipi cezaevinde hangi renkler yasak?
  4. H tipinde hangi suçlular yatar?
  5. Erzurum H Tipi Kapalı Cezaevi nerede?

L Tipi Cezaevi hangi suçlular?

Bu bağlamda terör örgütü üyeleri, terör suçlarından hüküm giyenler, cinayet suçluları, cinsel taciz ve tecavüz suçluları, bebek ve çocuk tacizcileri L tipi cezaevlerinde yatmaktadır. Bunun yanı sıra ağır ceza hükümlüsü olan yabancı ülke vatandaşları da bu cezaevlerinde yatar.

M tipi ne demek?

M tipi cezaevi: İki katlı olarak koğuş sistemine göre inşa edilen bu kurumlar oda sistemine dönüştürülerek 4, 6, 8 ve 10 kişilik odalar elde edildi. Kadın ve çocuklar için müstakil bölümler bulunuyor. 6 disiplin hücresi olan bu cezaevleri kalorifer ile ısıtılıyor.

L Tipi cezaevinde hangi renkler yasak?

F Tiplerinde olduğu gibi, L Tiplerinde de, elbise konusunda bir kota uygulanıyor. 4 Pantolon, 4 gömlek, 3 atlet, 4 adet don, 1 ayakkabı, 1 spor ayakkabısı, 2 takım pijama ile sınırlı olup malum renkler; yeşil, kırmızı, lacivert yasak. Ayrıca şort, kısa pantolon askılı tişört de yasaklar arasında.

H tipinde hangi suçlular yatar?

H tipi cezaevlerinde Terörle Mücadele Kanunu kapsamında hapse girenler yer alır. Toplu işlenen suçlardan dolayı hüküm giyen kişilerin H tipi cezaevlerinde yatması nedeniyle bu cezaevlerinde diğer hükümlülerin yatması daha nadir görülür.

Erzurum H Tipi Kapalı Cezaevi nerede?

ERZURUM H TİPİ YÜKSEK GÜVENLİKLİ KAPALI CEZA İNFAZ KURUMU
Adres:İbrahim Hakkı Mah. Filiz Caddesi 25050 Yakutiye Erzurum (K/2 Otobüs ile gelirken Şıh Köyü yolu üzeri 4. Km. sağda (Adliyeye uzaklığı, 5.5 Km. 'dir.)
Kurumsal Hat0506 600 62 25
Belge Geçer(Faks)0442 242 71 10 (Hükümlü / Tutuklu İletişiminde Kullanılmaz)
2 satır daha