Beloc 50 mg ne için kullanılır?

İçindekiler:

  1. Beloc 50 mg ne için kullanılır?
  2. Beloc zok 50 miligram nedir?
  3. Diltiazem nedir endikasyonları?
  4. DİLTİZEM sürekli kullanılır mı?
  5. Metoprolol hangi durumlarda yapılmaz?

Beloc 50 mg ne için kullanılır?

Hipertansiyon, göğüs ağrısı, kalp yetmezliği, çarpıntı, aritmi tedavisinde ve migren ataklarını engellemek için kullanılır. Etken maddesi metoprolol, vücuttaki bazı doğal kimyasalların kalp ve kan damarları üzerindeki etkisini engelleyerek kalp atış hızını, kan basıncını ve kalp üzerindeki zorlamayı azaltır.

Beloc zok 50 miligram nedir?

ZOK 50 mg 20 tabletlik ambalajlarda sunulmaktadır. erkeklerde kalp damar hastalıkları yüzünden ölüm riskini azalttığı gösterilmiştir. Kalp üzerindeki baskının azalması aynı zamanda göğüs ağrısı (anjina pektoris) riskini de azaltır. ZOK aynı zamanda migrende koruyucu tedavi için kullanılabilir.

Diltiazem nedir endikasyonları?

DİLTİZEM SR Tablet, Koroner arter spazmının neden olduğu anjina pektoris, efor ile oluşan kronik ve inatçı anjina pektoris, hafif ve orta derecede arteriyel hipertansiyon tedavisinde kullanılır.

DİLTİZEM sürekli kullanılır mı?

DİLTİZEM SR 90-120 mg tabletler 12 saat sürekli salım sağladığından sabah ve akşam olmak üzere günde 2 kez önerilmektedir. DİLTİZEM SR 240 mg tablet 24 saat sürekli salım sağladığından sabahları alınmalıdır. Günlük maksimum total doz 360 mg dır. Tabletler kırılmadan ve çiğnenmeden bütün olarak, aç karnına yutulmalıdır.

Metoprolol hangi durumlarda yapılmaz?

*Kalp dışı ameliyat geçiren hastalarda yüksek dozda uzatılmış salım metoprolol rejimine başlamamaktan kaçının; Kardiyovasküler risk faktörlü hastalarda kullanımı, bradikardi, hipotansiyon, felç ve ölümle ilişkilidir.