Tasdik edecek ne demek?

İçindekiler:

  1. Tasdik edecek ne demek?
  2. Tasdîk ne demek?
  3. Tasdik etmek nasil yazilir TDK?
  4. Teyit edilmiş ne demektir?
  5. Hışım ne anlama gelir?
  6. Onaylama ne denir?
  7. Onay bildirmek ne demek?

Tasdik edecek ne demek?

Tasdik etmek ise tasdikleme işidir. Yani bir işin bir durumun kabul gördüğünü, yapılmasında ve hazırlanmasında bir sakınca olmadığını belirtmek istenir: Tasdik etmek anlamı ile olarak TDK'nin açıklamaları bulunmaktadır. Bunlar; - Birincisi, doğrulamak.

Tasdîk ne demek?

1. Gerçek olduğunu söyleme, doğru olduğunu bildirme, doğrulama: İşte Zehrâ dahi hasedi, kıskançlığı ile berâber bu işte Sırrıcemâl'in mâsum ve mazlûm olduğunu tasdik eylemekte idi (Nâbîzâde Nâzım). Beybabam sık sık mektup yazmamı söylüyor.

Tasdik etmek nasil yazilir TDK?

Türk Dil Kurumu'na göre bu kelimenin doğru yazımı ''tasdik'' olarak yazılır.

Teyit edilmiş ne demektir?

Teyit etmek daha çok herhangi bir durum ya da olay ile beraber belgeyi doğrulamak anlamına gelmektedir. Diğer bir ifade ile bir durum ya da belgenin gerçek veya doğru olup olmadığını bazı etkenler üzerinden ispatlamaktır.

Hışım ne anlama gelir?

Kelime anlamı yakın demektir. Kısaca ifade etmek gerekirse hısım, sonradan yapay yollarla oluşan; akraba ise doğuştan kan bağıyla meydana gelen ilişki durumuna denir.

Onaylama ne denir?

Onaylama ne denir? Denetlemek, doğrulamak. Icâzet vermek, tasdîk etmek.

Onay bildirmek ne demek?

1. Doğru ve yerinde bularak kabul etmek, tasdik etmek: Cereyan eden olaylar bu mantık silsilesini maddeten onaylıyordu (Aka Gündüz). 2. (Yetkili bir makam) Bir işlemin uygun ve doğru olduğunu imzâ ve mühürle bildirmek.