2021 Üniversiteler yüz yüze eğitime geçecek mi?

İçindekiler:

  1. 2021 Üniversiteler yüz yüze eğitime geçecek mi?
  2. Üniversitelerde yüz yüze eğitim nasıl olacak?
  3. Üniversite Uzaktan eğitim Olur mu?
  4. KYK Yurt aşı zorunlu mu?
  5. Velilere aşı zorunlu mu?

2021 Üniversiteler yüz yüze eğitime geçecek mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan üniversitelerin 2021-2022 eğitim öğretim yılı akademik takvimi 13 Eylül itibarıyla başlayacağını duyurdu. YÖK, salgını seyrine göre üniversitelerde program bazında yüz yüze ve çevrim içi öğretim yapılabileceğini açıkladı. YÖK bu konuda inisiyatifi üniversitelere bıraktığını belirtti.

Üniversitelerde yüz yüze eğitim nasıl olacak?

Üniversitelerimizde, derslerin yüzde 40'ı veya herhangi bir dersin yüzde 40'ı uzaktan eğitim yoluyla yapılabilecek. Yani bu şekilde üniversitelerimizde yüz yüze eğitim devam ederken bir taraftan da öğrencilerimiz dersin bir kısmını uzaktan eğitim usulleriyle alabilecek.

Üniversite Uzaktan eğitim Olur mu?

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) üniversitelerde eğitimin yüz yüze yapılacağını, salgının seyrine göre harmanlanmış eğitim modelinin de örgün programlarda uygulanabileceğini açıklamıştı. ... Örneğin İstanbul Üniversitesi'nde derslerin en az yüzde 20'si, en fazla yüzde 40'ı uzaktan eğitimle verilecek.

KYK Yurt aşı zorunlu mu?

Bu kapsamda; 6 Eylül'de başlaması planlanan yüz yüze eğitimde, aşı yaptırmayan ve negatif PCR testi ibraz etmeyen üniversite öğrencileri derslere giremeyecek. KYK yurtlarında da öğrencilerin ayrı odalarda kalması istenecek. Ayrıca derslerde maske takılması da zorunlu kılınacak.

Velilere aşı zorunlu mu?

Velilere yönelik aşı ve PCR testi zorunluluğu bulunmuyor. Ancak Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayımladığı genelgede öğrencilerle aynı evde yaşayan yetişkinlerin aşı olması tavsiye edildi.