Egemenlik kelimesinin eş anlamı nedir?

İçindekiler:

  1. Egemenlik kelimesinin eş anlamı nedir?
  2. Tavsiye etmek kelimesinin eş anlamlısı nedir?
  3. Kalp kelimesinin eş anlamı nedir?
  4. Milli egemenlik ne anlama gelir?
  5. Kalp ve yürek eş anlamlı mıdır?
  6. Milli egemenlik demokrasi açısından önemi nedir?
  7. Tavsiye etmek haber vermek ne anlama gelir?
  8. Tavsiye kararı almak ne demek?

Egemenlik kelimesinin eş anlamı nedir?

Günlük hayatta sıklıkla kullandığımız üstünlük kelimesi de egemenlik ve hakimiyet kelimeleriyle anlamlıdır.

Tavsiye etmek kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Öneri kelimesinin eş anlamlısı olarak 'teklif' sözcüğü kullanılabilir. Her ikisi de aynı anlamı ifade ettiği için rahatlıkla değerlendirilebilir. Peki, öneri ne demek? Öneri kelimesi 'Herhangi bir durum hakkında bilgi verip yönlendirme yapmak, tavsiye etmek' şeklinde bilinmektedir.

Kalp kelimesinin eş anlamı nedir?

İlk anlamıyla kalp, göğüs boşluğunda bulunan ve kan akışını düzenleyen hayati bir organdır. Kalp kelimesinin mecazi anlamları ise sevgi, gönül, duygu ve histir. Kalp kelimesinin eş anlamı olan sözcükler arasında yürek başta olmak üzere sevgi, his, duygu, gönül, hatır vardır.

Milli egemenlik ne anlama gelir?

Ulusal Egemenlik ya da millî hâkimiyet, devletin gücü olan egemenliğin doğrudan doğruya ulusa ait olmasıdır. Millî egemenlik, ulus egemenliği ya da hâkimiyetimilliye olarak da adlandırılır. Ulusal egemenliğin var olduğu devletlerde, kurucu ve yönetici güç bazı kişilerde ya da belli gruplarda değil halktadır.

Kalp ve yürek eş anlamlı mıdır?

Yürek kelimesinin birden çok eş anlamlısı bulunmaktadır. Bunlar arasında 'kalp' ve 'cesaret' ve 'gönül' en çok kullanılan sözcüklerdir.

Milli egemenlik demokrasi açısından önemi nedir?

Demokrasi ile yönetilen toplumlarda milli egemenliğin olması beklenilmektedir. Halkın hem seçme hem de devletin kadrolarında yer alma hakkı vardır. Milli egemenlik sayesinde halkın devlete olan güveni artmıştır. Aynı şekilde devlette halkına daha çok güvenmeye başlamıştır.

Tavsiye etmek haber vermek ne anlama gelir?

Salık vermek. Açıklama: Merhaba, Tavsiye etmek, haber vermek anlamına gelen kelime grubu salık vermektir.

Tavsiye kararı almak ne demek?

Tavsiye kararı nedir? Kesin bir bağlayıcılığı (yaptırımı) bulunmayan, genellikle yolgösterici nitelikte karar; kendisine uyulmasının doğru olacağı yönünde ve bağlayıcı olmayan karar; temenni kararı.