Burun kaşıntısı hapşırma neden olur?

İçindekiler:

  1. Burun kaşıntısı hapşırma neden olur?
  2. Burun içi kaşıntısı neden olur?
  3. Toza karşı alerjisi olanlar ne yapmalı?
  4. Sürekli hapşırma neden olur?
  5. Hapşırmayı nasıl durdurabiliriz?

Burun kaşıntısı hapşırma neden olur?

Alerjiye sebep olan maddelerin (alerjen) burun mukozasına temas etmesi sonucu görülen; burun ve gözlerde kaşıntı, hapşırma, burun akıntısı, boğaz kaşıntısı gibi şikâyetlere neden olan hastalık alerjik nezle ya da alerjik rinit olarak tanımlanmaktadır.

Burun içi kaşıntısı neden olur?

Burun kaşıntısı neden olur diye bakıldığında ilk akla gelen alerjidir. Toz, besin alerjileri, mevsimsel alerjiler gibi birçok alerji çeşidi vardır. Burun kaşıntısı neden olur sorusunun diğer yanıtları ise soğuk algınlığı, hava kuruluğu, deri hastalıklarıdır.

Toza karşı alerjisi olanlar ne yapmalı?

Toz alerjisi belirtilerini hafifletmek için bazı besinler tüketilebilir. Özellikle domates, elma, kırmızı üzüm, soğan, greyfurt ve brokoli gibi doğal besinler tercih edilebilir. Bu besinler iltihap, hapşırma, kaşıntı ve şişme gibi alerjik tepkileri hafifletmeye yardımcı olur.

Sürekli hapşırma neden olur?

Gün içerisinde sürekli hapşırma problemi yaşıyor ve çevrenizden "Çok yaşa" cümlesini sık işitiyorsanız, bu durumun sebebi alerjik rinit olabilir. Stres ve sigara kullanımı gibi birçok nedenin yol açtığı alerjik rinit, dikkat edilmediği takdirde alerjik sinüzit ve astımla birlikte tehlikeli boyutlara varabiliyor.

Hapşırmayı nasıl durdurabiliriz?

-Hapşırıktan sonra bol miktarda C vitamini alarak ve bu vitamini içeren besinlerle beslenerek hapşırmayı azaltabilirsiniz. -Bol bol meyve sebze tüketmek ve yeteri kadar dinlenmek. -Aşırı tozlu ve havasız ortamlarda bulunmamak gerekir. -Burnunuzu güzelce temizlemek işe yarayacaktır.