Takipsizlik kararı sicile işlenir mi?

İçindekiler:

  1. Takipsizlik kararı sicile işlenir mi?
  2. Takipsizlik Kararı e devlette görünür mü?
  3. Takipsizlik kararı nasıl öğrenilir?
  4. Takipsizlik kararı tebliğ edilir mi?
  5. Savcılığın takipsizlik kararına itiraz nereye yapılır?

Takipsizlik kararı sicile işlenir mi?

Adli sicil kayıtlarına, kanuna göre mahkeme tarafından verilmiş olan mahkûmiyet kararları işlenmektedir. Ayrıca bu kararlar için kesinleşmiş olma hükmü bulunmaktadır. Takipsizlik kararı ise davanın açılmasını bile engellediğinden, bu kararların adli sicil kayıtlarına işlenmesi gibi bir husus olamaz.

Takipsizlik Kararı e devlette görünür mü?

Takipsizlik kararı da soruşturma aşamasına ilişkin bir karar olduğu için E-devlet sisteminden görüntülenemez. ... Bununla beraber tebliğ suretiyle takipsizlik kararının öğrenilmesi mümkündür. Kovuşturmaya yer olmadığına dair karar, suçtan zarar görene ve şüpheliye tebliğ edilir.

Takipsizlik kararı nasıl öğrenilir?

Takipsizlik kararı da soruşturma aşamasına ilişkin bir karar olduğu için E-devlet sisteminden görüntülenemez. Burada boşanma davasının takibinden farklı bir durum bulunmaktadır. Bununla beraber tebliğ suretiyle takipsizlik kararının öğrenilmesi mümkündür.

Takipsizlik kararı tebliğ edilir mi?

Takipsizlik Kararına İtiraz Kabul Edilmezse İtirazı kabul etmeyen sulh ceza hakimliği, bunu gerekçesi ile C. savcısına da bildirir. İtiraz eden kişi giderlere mahkum edilir. Bu karar itiraz edene ve şüpheliye tebliğ edilir.

Savcılığın takipsizlik kararına itiraz nereye yapılır?

CMK m. 173/1 uyarınca “Suçtan zarar gören, kovuşturmaya yer olmadığına dair kararın kendisine tebliğ edildiği tarihten itibaren onbeş gün içinde, bu kararı veren Cumhuriyet savcısının yargı çevresinde görev yaptığı ağır ceza mahkemesinin bulunduğu yerdeki sulh ceza hâkimliğine itiraz edebilir.”