Grip oldum hangi ilacı kullanmalıyım?

İçindekiler:

  1. Grip oldum hangi ilacı kullanmalıyım?
  2. Nurofen soğuk algınlığına iyi gelir mi?
  3. Nurofeni kimler kullanamaz?
  4. Bebeklerde gribe bitkisel ne iyi gelir?

Grip oldum hangi ilacı kullanmalıyım?

Grip tedavisinde ağrı kesici-ateş düşürücü ilaçlar kullanılabilir. En iyi, en az zararlı ateş düşürücü parasetamol grubu ilaçlardır. Günde 3-4 kez düzenli aralıklarla kullanılması önerilir. Bu ilaçlar 72-96 saat kullanılabilir.

Nurofen soğuk algınlığına iyi gelir mi?

Nurofen, ateş düşürücü etkiye sahip bir ağrı kesici ilaçtır. Soğuk algınlığı ve grip belirtilerini giderici özelliği vardır. Önerilen doza bağlı olarak günde 3 kez, en az 4 saat arayla aç karnına alınabilir. Hazımsızlık, mide yanması ve şişkinlik gibi hafif yan etkileri olabilir.

Nurofeni kimler kullanamaz?

Nurofen Cold & Flu tablet, 7 günden daha uzun süre kullanılmamalıdır. Yüksek tansiyonu olanlar, kalp hastaları, şeker hastaları, tiroid hastaları ve prostat hipertrofisi olanlar; hekim önermedikçe Nurofen Cold & Flu tableti kullanmamalıdırlar.

Bebeklerde gribe bitkisel ne iyi gelir?

Nane limon, zencefil bal, ıhlamur limon, tarçınlı ballı süt gibi doğal içecekler soğuk algınlığı tedavisinde uygulanabilecek kürler arasındadır. Bebeklerde ateş ve öksürüğü gidermek için soğan suyuna bir miktar bal ekleyerek karışım sulandırılır ve bu karışım bebeklere günde 2 kez içirilir.