Günün hangi saatlerinde namaz kılınmaz?

İçindekiler:

  1. Günün hangi saatlerinde namaz kılınmaz?
  2. Mekruh vakitler nelerdir?
  3. Güneş tam tepede iken namaz kılınır mı?
  4. Neden 3 vakitte namaz kılınmaz?
  5. Kerahat vakti ne olur?
  6. Akşam namazına 20 dakika kala ikindi namazı kılınır mı?

Günün hangi saatlerinde namaz kılınmaz?

İmsak vaktinin girmesiyle birlikte sabah namazını kılmadan önceye kadar ki zamanda nafile namaz kılmak mekruhtur. Sabah namazının farzını kıldıktan sonra güneşin doğumuna kadar nafile kılınmaz. Bu vakit de mekruhtur. Cuma günü imam minbere çıkarken ve kamet getirilirken de namaz kılmak mekruhtur.

Mekruh vakitler nelerdir?

Kerâhat Vakti, güneşin doğuş, batış ve tam tepede bulunduğu vakte denir. İslam dinine göre kerahat vakitlerinde namaz kılınması mekruh'tur. ... Bu vakit, güneşin doğuşundan sonraki takriben 45-50 dakikalık bir zamandır.

Güneş tam tepede iken namaz kılınır mı?

Güneşe tapanlar, Kerahat Vakti ibadet ettiklerinden, onlara benzememek adına güneşin doğuşu, batışı ve tepede bulunduğu vakitlerde namaz kılmazlar.

Neden 3 vakitte namaz kılınmaz?

Bozulan namazın kazasının kılınması için ise, ya güneşin doğuşunu ya da gün için en tepe çıkışını ya da batmasını beklemek gerekmektedir. Güneşe tapanlar, Kerahat Vakti ibadet ettiklerinden, onlara benzememek adına güneşin doğuşu, batışı ve tepede bulunduğu vakitlerde namaz kılmazlar.

Kerahat vakti ne olur?

Güneşin doğuş, batış ve tam tepede olduğu öğle vaktine denk gelen vakitlere kerahat vakti denilmektedir. Kerahat vakitlerinde namaz kılmak (farz veya nafile namaz) mekruh olmaktadır. ... Güneşin doğuşundan itibaren 40 – 50 dakikalık zaman aralığına kerahat vakti denilir.

Akşam namazına 20 dakika kala ikindi namazı kılınır mı?

İkindi namazının son vakti güneşin batışından hemen öncedir. Ancak mazeret yoksa bu ana kadar geciktirmemek gerekir. ... Güneşin batışından önce bir rekât da olsa kılabilen kimse ikindi namazını kılmış olur ( İbn Kudame, el-Muğnî, II, 15-16;Nevevî, el-Mecmû', III, 27).