Tapu Randevu Nasıl Alınır telefon numarası?

İçindekiler:

  1. Tapu Randevu Nasıl Alınır telefon numarası?
  2. Tapu randevu takibi nasıl yapılır?
  3. Tapudan randevu almak şart mı?
  4. Tapu başvuru numarası nasıl öğrenilir?
  5. Web tapudan yetki verme nedir?
  6. E devletten tapu nasıl alınır?
  7. Tapu başvurusu ne zaman sonuçlanır?
  8. Web tapu işlemleri ne kadar sürer?

Tapu Randevu Nasıl Alınır telefon numarası?

7 gün 24 saat hizmet veren Alo 181 Çağrı Merkezimizi arayarak; Operatörler yardımıyla Tapu Müdürlüklerindeki işlemleriniz için randevu alabilir, Tapu ve Kadastro ile ilgili konularda bilgi edinebilir, Kurumumuza görüş ve önerilerinizi, taleplerinizi iletebilirsiniz.

Tapu randevu takibi nasıl yapılır?

Bunun için Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün web sitesi www.tkgm.gov.tr üzerinde bulunan e-randevu sekmesine tıklanır. Eğer ilk defa tapudan randevu alma işlemi gerçekleştirecek iseniz www.tkgm.gov.tr üzerinden “Randevu Al” butonuna tıklanır.

Tapudan randevu almak şart mı?

Tapu devir işlemi için tapu müdürlüğüne randevu almadan gidilemiyor. İşlemin tamamlanmasını istediğiniz gün için mutlaka randevu almanız gerekiyor. Tapu randevusu Alo 181 Tapu ve Kadastro hattını arayarak veya https://randevu.tkgm.gov.tr adresinden online başvuru yaparak alınabiliyor.

Tapu başvuru numarası nasıl öğrenilir?

Eğer kaydınız var ise servisi kullanabilmek için E-Devlet sistemine T.C. Kimlik Numaranız ve şifreniz ile girdikten sonra e-Hizmetler bölümünden Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü seçeneklerinden Tapu Bilgileri Sorgulama linkine tıkladığınızda kayıtlı bilgileriniz ekrana gelecek ve harita servisi kullanabileceksiniz.

Web tapudan yetki verme nedir?

Bütün web tapu işlemleri, yetki verilerek vekil sıfatı vasıtasıyla yürütülebilir. Sisteme girildiğinde sayfanın sol kısmında "Yetki İşlemleri" bölümünden "Yetki Ver" sekmesi işaretlenir ve kişinin sahip olduğu taşınmazlar içerisinden devrini talep ettiği taşınmaz için ilgili avukat yetkilendirilir.

E devletten tapu nasıl alınır?

Vatandaşlar, "https://webtapu.tkgm.gov.tr/" adresine e-devlet şifresiyle girerek burada tapu işlemlerini başlatıp belgelerini alabilecek.

Tapu başvurusu ne zaman sonuçlanır?

Daha önce hiç tapu dairesinde işlem yapmamış olan kimseler, bu sürecin uzun ve yorucu olduğunu düşünebiliyor. Ancak gerekli belgelerin eksiksiz temin ve teslim edilmesi, tapu harcının ödenmesi halinde tapu işlemi 1-2 gün içerisinde tamamlanabiliyor.

Web tapu işlemleri ne kadar sürer?

Vatandaşlar tapu işlemleri için uzun süre beklemek yerine web tapu ile bütün işlemleri aynı günde tamamlayabiliyor.