Dana ciğer nasıl yumuşak pişirilir?

İçindekiler:

  1. Dana ciğer nasıl yumuşak pişirilir?
  2. Sade dana ciğer kavurma nasıl yapılır?
  3. Dana ciğeri kızartması nasıl yapılır?
  4. Dana ciğeri ne kadar sürede pişer?

Dana ciğer nasıl yumuşak pişirilir?

Arnavut ciğeri gibi ciğer sote tariflerinde pişirilme süresi 20-25 dakikayı kesinlikle aşmamalıdır. Ciğer kavurmada ise pişirme süresi daha da azdır, 12-15 dakika arası yeterli olacaktır. Her iki teknikte de daha yumuşak olması için ciğeri tavaya attıktan sonraki ilk 5 dakika kapağını hiç açmadan pişirmelisiniz.

Sade dana ciğer kavurma nasıl yapılır?

Ciğeri küçük küçük doğruyoruz ve soğuk suyla yıkıyoruz. Geniş bi tavada sıvı yağıyla iyice suyunu çekene kadar karıştırarak kavuruyoruz. Biraz kavrulunca tuz ilave ediyoruz 10 dakika daha kavuruyoruz. Bu arada soğanları halka şeklinde rendeleyip yıkıyoruz, sumak ve tuz ile karıştırıyoruz.

Dana ciğeri kızartması nasıl yapılır?

Derin bir kızartma kabında sıvıyağ kızdırın. Ciğerleri kızgın yağda 1 dakika boyunca karıştırılarak pişirin....Yumuşak ve lezzetli bir ciğer için:
  1. Ciğer eğer tavuk ciğeri değil ise mutlaka zarı ve sinirleri temizlenmeli.
  2. Mutlaka kızgın ve bol yağda pişirilmeli.
  3. Ciğer 1-1,5 dakikadan fazla pişirilmemeli.
Daha fazla öğe...

Dana ciğeri ne kadar sürede pişer?

Pişirme süresi demişken, ciğeri çok uzun süre pişirmek sertleşmesine neden olur? Kavuracaksanız 10-15 dakika, soteleyecekseniz 20-25 dakika ciğeri pişirmek için yeterlidir. Hangi şekilde pişirirseniz pişirin, ciğeri tavaya koyduktan sonra kapağını kapatıp 10 dakika boyunca kesinlikle açmayın.