Agaç kurutmak için ne yapılır?

İçindekiler:

  1. Agaç kurutmak için ne yapılır?
  2. Ağaç yaprakları neden sararır?
  3. Kereste nasıl istiflenir?
  4. Ağaç neden Fırınlanır?
  5. Çam ağacı bakımı nasıl yapılır?

Agaç kurutmak için ne yapılır?

Ağaç kurutma işlemi iki farklı şekilde yapılır. Bunlar ise, Tabi Kurutma: Açık havada ya da vantilatör yardımı ile yapılacak uzun süreli bir kurutma işlemidir. Suni Kurutma: Kereste istiflendiği bölgenin çevresinde sıcak hava dolaştırılması ile kerestenin içindeki suyun sıcak hava ile uzaklaştırılması işlemidir.

Ağaç yaprakları neden sararır?

Azot noksanlığı cılızlaşmanın yanısıra sararmalara yol açar. Suyun ekstrem durumları, fazla kireç,kükürt,demir eksikliği sararmaya neden olur. Azot alımı iyi ise yapraklar koyu yeşildir. Tomurcuk bozulmaları,yaprakların zamansız dökülmeleri azot noksanlığına işarettir.

Kereste nasıl istiflenir?

Kereste istifinde farklı yöntemler vardır, bunların içinde en yaygın olanı blok ve sandık istifleme yöntemidir. Daha az sıklıkta uygulanan istif yöntemleri ise dik istifleme, çapraz ve makaslama istiflemedir. İstif çıtalarının, istifin başına kadar uzanacak şekilde tatmin edici uzunlukta olması gerekir.

Ağaç neden Fırınlanır?

Fırınlanmış kereste işlemi kontrollü yapılacak olan bir işlemdir. Bu işlem sırasında modern kurutma fırınları kullanılarak hava akışının gerçekleşmesi sağlanır. ... Her kereste aynı şekilde ve kurutulmuş olacağından dolayı kereste de bozulmalarda olmayacaktır.

Çam ağacı bakımı nasıl yapılır?

Çam fidanının bakımı oldukça kolaydır. Diğer bitkiler gibi çok fazla su istemez. Çam ağacını güneş gören bir yere ekmeniz ve yeteri kadar sulamanız gerekir. Yerini seven bir çam ağacının yerini değiştirmemeye özen göstermelisiniz.