LGS boş kontenjanlar nasıl öğrenebilirim?

İçindekiler:

  1. LGS boş kontenjanlar nasıl öğrenebilirim?
  2. Lise Boş Kontenjan 2021 nereden öğrenilir?
  3. LGS boşta kalanlar ne yapacak?
  4. Okul boş kontenjanları nasıl öğrenebilirim üniversite?
  5. LGS yerleşemedim ne yapmalıyım?
  6. 2020 açıkta kalan öğrenciler ne yapacak?

LGS boş kontenjanlar nasıl öğrenebilirim?

Liselerin yerleştirme sonuçlarına göre oluşan taban puanları ile boş kontenjanlarına "e-okul.meb.gov.tr" internet adresinden ulaşılabiliyor.

Lise Boş Kontenjan 2021 nereden öğrenilir?

Lise boş kontenjanlarına E-Okul platformu üzerinden ulaşılabiliyor. Bu sene birinci nakil tercihleri 29 Temmuz-2 Ağustos yapılacak. Sonuçlar 5 Ağustos'ta açıklanacak. Liseye yerleşemeyen adaylar lise boş kontenjanları nasıl öğrenilir?

LGS boşta kalanlar ne yapacak?

Hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler için il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca yerleştirme başvuruları alınacak ve 20 Ağustos 2021 tarihinde yerleştirme süreci tamamlanacak."

Okul boş kontenjanları nasıl öğrenebilirim üniversite?

MEB tarafından yayınlanan takvime göre boş kalan kontenjanlara, hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler için İl ve İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonlarınca Yerleştirme başvuruları alınacak. Okulların boş kontenjanları ve taban puanlarını ise e okul sistemine giriş yaparak kolayca sorgulayabilirsiniz.

LGS yerleşemedim ne yapmalıyım?

Hiçbir okula yerleşemeyen öğrenciler için il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca yerleştirme başvuruları alınacak ve 20 Ağustos 2021'de yerleştirme süreci tamamlanacak. LGS sonuçları ile birlikte bu yıl ilk kez kapsamlı iki ayrı rapor da "http://www.meb.gov.tr/" internet adresinden paylaşıldı.

2020 açıkta kalan öğrenciler ne yapacak?

Bu kapsamda ikinci tercih sonucunda da istediği okula yerleşemeyen bireyler yeniden başvuruda bulunabilecek. 24-26 Ağustos 2020 tarihlerinde boş kalan kontenjanlara, hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler için İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonlarınca yerleştirme başvuruları alınacak.