Adet söktürücü kac gunde etki eder?

İçindekiler:

  1. Adet söktürücü kac gunde etki eder?
  2. Tarlusal günde kaç defa?
  3. Tarlusal hangi saatlerde kullanılır?
  4. Hamilelik varsa adet söktürücü kullanılırsa ne olur?

Adet söktürücü kac gunde etki eder?

Bu ilacı kullandıktan yaklaşık olarak 10 ila 12 gün sonrasında adet kanamasının başlandığı bilinmektedir. Ancak bazı hastalarda bu süre daha kısa ya da daha uzun da olabilir. Adet söktürücü ilaçlar genellikle doktor tarafından reçete edilir. Zaten bu şekilde kullanılması da çok önemlidir.

Tarlusal günde kaç defa?

TARLUSAL endometriozis tedavisinde menstrüel siklusun ilk gününden başlanarak ardışık olarak 90 gün süreyle günde üç kez 10 mg alınır. Sekonder amenore tedavisinde: TARLUSAL sekonder amenore tedavisinde ardışık 3 siklusda 5 ila 10 gün boyunca günde 2.5 mg ila 10 mg alınır.

Tarlusal hangi saatlerde kullanılır?

TARLUSAL'i yemeklerden önce veya sonra kullanabilirsiniz. TARLUSAL tabletleri çiğnemeden ve ezmeden yeterli miktarda su (örn., 1 bardak su) ile yutunuz. Değişik yaş grupları: Çocuklarda kullanımı: Bu yaş grubunda kullanılmaz.

Hamilelik varsa adet söktürücü kullanılırsa ne olur?

Hamilelik belirtisi olarak bilinen adet gecikmesi, adet düzensizliği ile karıştırılarak adet söktürücü ilaçlar kullanılması durumunda düşüşlere neden olabilmektedir. Düşük olma ihtimalinin yanında doğan bebeğin sakat olabilme ihtimali de vardır.