KPSS P1 ve P2 puanı nedir?

İçindekiler:

  1. KPSS P1 ve P2 puanı nedir?
  2. Memur olmak için KPSS hangi puan türü?
  3. P3 puan türünde hangi dersler var?
  4. Öğretmen atamaları hangi KPSS puanına göre yapılıyor?
  5. Düz memurluk hangi KPSS?
  6. Düz memurluk için hangi puan türü?
  7. P3 puan türü kaç yıl geçerli?
  8. Düz memurluk nasıl tercih edilir?
  9. KPSS P3 hangi yıllarda?

KPSS P1 ve P2 puanı nedir?

KPSS P1; Genel Yetenek-Genel Kültür testi baz alınarak hesaplanır. KPSS P1 puanının hesaplanmasında Genel Yetenek testi yüzde 70, Genel Kültür testi ise yüzde 30 etkilidir. KPSS P2 puan türü hesaplanmasında yüzde 60 Genel Yetenek, yüzde 40 Genel Kültür testi etkili olmaktadır. P2 puan türü KPSS'den sonra hesaplanır.

Memur olmak için KPSS hangi puan türü?

KPSS adaylarının ÖABT sınavına katılmayan branşları P10 puan türünde, ÖABT sınavına katılan branşları P121 puan türünde branşlarına yönelik olarak tercih yapabilir. Kamu kurumlarında müfettiş, denetmen, uzman, denetçi vb. üst kademe kadrolara atanabilmek için yapılan A Grubu sınavı ile 48 puan türünüz hesaplanmaktadır.

P3 puan türünde hangi dersler var?

KPSS sınavında P3 puan türü ile beraber adaylar genel kültür ve genel yetenek sınavlarını çözmektedir. Bu sınavlarda karşılarına çıkan sorular Türkçe, Dilbilgisi, Sayısal, Tarih ve Coğrafya gibi konu başlıkları var. Aynı zamanda temel Yurttaşlık bilgisi ile ilgili sorular da bu soru grubunda çıkmaktadır.

Öğretmen atamaları hangi KPSS puanına göre yapılıyor?

Öğretmen olarak atanmak isteyen KPSS adaylarının ÖABT sınavına katılmayan branşları P10 puan türünde, ÖABT sınavına katılan branşları P121 puan türünde branşlarına yönelik olarak istenen puanı aldıktan sonra öğretmen atamalarına başvurması gerekmektedir.

Düz memurluk hangi KPSS?

Lisans mezunları KPSS P3 puanı ile bu kadrolara başvuru yapabilmektedirler.

Düz memurluk için hangi puan türü?

Adayların KPSS P3 puan türü için aldıkları puan, 2 yıl geçerli oluyor. P-3 puan türü hem merkezi hem de kurumsal yerleştirmeler için kullanılabiliyor. Mühendis, memur, teknikler, hemşire, teknisyen ve psikolog gibi memur atamaları P-3 puan türü ile gerçekleştiriliyor.

P3 puan türü kaç yıl geçerli?

P3 (Lisans), P93 (Ön Lisans), P94 (Ortaöğretim) puanları 2 yıl geçerlidir. Örneğin, 2016 KPSS B (Lisans) puanı 2018 KPSS sonuçları açıklanana kadar geçerlidir. 2018 KPSS-Lisans sonuçlarıyla geçerliliğini yitirecektir.

Düz memurluk nasıl tercih edilir?

Düz memur olabilmek için çift yıllarda yapılan KPSS sınavlarına girmek gerekmektedir. Alınan puan ile lise, ön lisans veya lisans mezunu kişiler ÖSYM atamalarını bekleyerek ilgili puanları ile bu kadrolara başvuru yapabilirler.

KPSS P3 hangi yıllarda?

KPSS sonuç belgesinde bulunan P3 puan türü kullanılarak 2 yıl boyunca yılda iki kere merkezi atamalar yapılır ve bunlar Kasım ile Haziran aylarında olmaktadır.