Agno ile yatay geçiş nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Agno ile yatay geçiş nasıl yapılır?
  2. Kac kez yatay geçiş yapabilir?
  3. Yatay geçiş hakkı 1 kere mi?
  4. Birden fazla yatay geçiş yapılabilir mi?
  5. 4 yıllık bölümler ne zaman yatay geçiş yapabilir?
  6. Kimyadan hangi bölümlere geçiş yapılır?
  7. Üniversiteye başlamadan yatay geçiş yapılır mi?
  8. Dönem arasında yatay geçiş yapılabilir mi?

Agno ile yatay geçiş nasıl yapılır?

Öğrencinin kurumlararası yatay geçiş başvurusu yapabilmesi için yatay geçiş başvurusu yapacağı yarıyıla kadar müfredatındaki tüm dersleri almış ve başarıyla tamamlamış olması gerekir. Öğrencinin yatay geçiş başvurusu yapabilmesi için Akademik Genel Not Ortalamasının (AGNO)en az 3,25/4,00 olması gerekir.

Kac kez yatay geçiş yapabilir?

Öğrenciler sadece bir defa yatay geçiş yapabilir. Ancak Ek Madde 1 kapsamında yatay geçiş yapan öğrencilerin ÖSYS merkezi yerleştirme sonucu kayıt hakkı kazandıkları yükseköğretim kurumuna daha sonraki başvuru tarihlerinde geri dönebilmeleri mümkün.

Yatay geçiş hakkı 1 kere mi?

Öğrenciler sadece bir defa yatay geçiş yapabilir. Ancak Ek Madde 1 kapsamında yatay geçiş yapan öğrencilerin ÖSYS merkezi yerleştirme sonucu kayıt hakkı kazandıkları yükseköğretim kurumuna daha sonraki başvuru tarihlerinde geri dönebilmeleri mümkün. merkezi yerleştirme puanı ile yatay geçiş başvurusu yapabilir.

Birden fazla yatay geçiş yapılabilir mi?

Yatay Geçiş için başvuru sınırlaması var mıdır? Hayır, istediğiniz kadar üniversiteden, istediğiniz kadar bölümüne başvurabilirsiniz.

4 yıllık bölümler ne zaman yatay geçiş yapabilir?

Geçiş Zamanı: Öğrenciler en erken 1. öğretim yılını tamamladıklarında yatay geçiş başvurusu yapabilir. Hazırlık ilk yıl sayılmaz, öğrencilerin not ortalamasının hesaplanabilmesi için bölümlerinde bir yılı tamamlamaları gerekir.

Kimyadan hangi bölümlere geçiş yapılır?

Kimya teknolojisi mezunu olarak adayların DGS ile geçiş hakkı olan, kimya teknolojisi DGS bölümleri şunlardır:
  • Çevre Mühendisliği.
  • Kimya.
  • Biyokimya.
  • Kimya Mühendisliği.
  • Kimya Mühendisliği ve Uygulamalı Kimya.
  • Kimya ve Süreç Mühendisliği.
  • Lif ve Polimer Mühendisliği.
  • Malzeme Mühendisliği.
Daha fazla öğe...

Üniversiteye başlamadan yatay geçiş yapılır mi?

Geçiş Zamanı: Öğrenciler en erken 1. öğretim yılını tamamladıklarında yatay geçiş başvurusu yapabilir. Hazırlık ilk yıl sayılmaz, öğrencilerin not ortalamasının hesaplanabilmesi için bölümlerinde bir yılı tamamlamaları gerekir.

Dönem arasında yatay geçiş yapılabilir mi?

Yatay Geçiş birinci dönemin sonundan itibaren yapılabilir. Fakat bazı üniversiteler geçiş için dönem aralarını kabul etmeyip ilk yılın sonunda yatay geçişe izin veriyorlar. Birinci yıldan son yıla kadar geçiş yapabilirsiniz fakat son yıl geçiş yapamazsınız.