Hangi meslekler basit usul?

İçindekiler:

  1. Hangi meslekler basit usul?
  2. Basit usul mükellefler kimlerdir?
  3. Vergi mükellef olmanin şartlari nelerdir?
  4. Gerçek Usul Vergilendirme nedir?
  5. Basit usulden kimler faydalanabilir?

Hangi meslekler basit usul?

BASİT USULDE OLAN İŞ KOLLARI Basit usulde vergilendirilen iş kolları içinde kuaför, tesisatçı, tuhafiyeci, marangoz, tornacı, çay ocağı işletmecisi, terzi ve tamirci gibi iş kolları var.

Basit usul mükellefler kimlerdir?

Basit usule tabi mükellefler, marangoz, mahalle bakkalı, küçük esnaf, terzi, berber, tesisatçı gibi meslek gruplarını kapsar. Ama belirttiğim bu mesleklerin hepsi de basit usul mükellefi olamazlar elbette. Çünkü basit usule tabi olmanın bir genel bir de özel olmak üzere iki temel şartı vardır.

Vergi mükellef olmanin şartlari nelerdir?

Basit Usule Tabi Olmanın Şartları Kişinin kendi iş yerinde çalışmış ve bulunmuş olması, Ticari, zirai ve ya mesleki faaliyetleri sebebiyle gerçek usulde gelir vergisine tabi olmaması gerekir. Kira bedelinin kiralanmış olması halinde ise yıllık kira bedelinin toplamının 2019 yılı için 9.000 tl'yi aşmaması gerekir.

Gerçek Usul Vergilendirme nedir?

Gerçek usulde vergilendirme; mükelleflerin vergiye tabi işlemleri üzerinden hesapladıkları KDV'den, kendilerine yapılan teslim ve hizmetler dolayısıyla hesaplanarak düzenlenen fatura ve benzeri belgelerde gösterilen KDV ile ithal edilen mal ve hizmetler dolayısıyla ödenen KDV'nin indirim konusu yapılmak suretiyle beyan ...

Basit usulden kimler faydalanabilir?

Gerçek usulde vergilendirilen kişilerin eş ve çocuklarının aynı türden faaliyette bulunmaları halinde basit usulden faydalanamazlar. Aynı işte ortak olarak çalışanların hakkında yıllık kira bedeli ve iş hacmi ölçüleri topluca dikkate alınır. ... Bu iş gruplarının neler olduğu Gelir Vergisi Kanunun 51.