Çıban için hangi merhem iyi gelir?

İçindekiler:

  1. Çıban için hangi merhem iyi gelir?
  2. Patlamış çıban nasıl geçer?
  3. Kara çıban ne demek?
  4. Çıbanı patlatmak için ne yapılır?

Çıban için hangi merhem iyi gelir?

İltihaplı cilt sorunları için kullanılan kara merhem; çıban, apse gibi sağlık sıkıntıları için sıklıkla tercih edilir. İhtiyol pomad olarak da bilinen kara merhem, halk arasında kara merhem olarak adlandırılır.

Patlamış çıban nasıl geçer?

Çıbanın patlaması halinde bölge temiz bir bezle silinmeli, çıplak elle dokunulmamalıdır. Aksi halde iltihap yayılabilir. Patlamış olan çıban temiz bandajla sarılmalıdır. Çıbanın kendi kendine boşalmasını sağlamak adını günde 5 ila 10 dakika sıcak kompres uygulanmalıdır.

Kara çıban ne demek?

Çıban, deride bir anda oluşmaya başlayan kıl köklerinde ya da yağ bezesinde görülen çıkan bakterilere bağlı olarak oluşur. Bu bakterinin kıl köklerine ve yağ bezelerinde oluşan girin stafilokok adlı bir bakteridir. Bir grup çıbanın bir araya gelmesi sonucu oluşan görüntüye kara çıban adı verilir.

Çıbanı patlatmak için ne yapılır?

Bir sağlık kuruluşuna ya da doktora gitme olanağı olmayanlar, olgunlaşmış bir çıbanı steril bir iğne yardımıyla delerek, içindeki iltihabın akmasını sağlayabilirler. Ya da keskin bir bıçağın ucu alevden geçirildikten sonra küçük bir çizik atılarak iltihabın boşalması kolaylaştırılabilir.