Çoçuk Hakları Sözleşmesini kim hazırladı?

İçindekiler:

  1. Çoçuk Hakları Sözleşmesini kim hazırladı?
  2. Çoçuk Hakları Sözleşmesinin uygulaması ve takibini hangi kurum yapar?
  3. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu 20 Kasım 1989 tarihinde neyi kabul etmiştir?
  4. Çoçuk Hakları Sözleşmesi nedir 4 sınıf?
  5. Sağlıklı yaşam hakkı nedir?

Çoçuk Hakları Sözleşmesini kim hazırladı?

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu Tarafından 20 Kasım 1989 tarihinde benimsenen sözleşme 2 Eylül 1990 tarihinde de yürürlüğe girmiştir. Türkiye de dâhil olmak üzere yaklaşık 142 ülke sözleşmeyi imzalamış ya da onay ve katılma yoluyla taraf devlet durumuna gelmiştir.

Çoçuk Hakları Sözleşmesinin uygulaması ve takibini hangi kurum yapar?

Ulusal planda, 11 Ocak 1995 tarihli Başbakanlık Genelgesi uyarınca, BM Çocuk Hakları Sözleşmesi'nin ilke ve hükümlerinin ülkemizde uygulanmasının izlenmesinden Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) Genel Müdürlüğü koordinatör kuruluş olarak sorumlu kılınmıştır.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu 20 Kasım 1989 tarihinde neyi kabul etmiştir?

Özellikle savaş ve yoksulluğun hüküm sürdüğü coğrafyalarda yaşam mücadelesi veren çocukları korumak ve koşullarını iyileştirmek için 20 Kasım 1989 tarihinde Birleşmiş Milletler Genel Kurulu “Çocuk Haklarına Dair Sözleşme”yi imzalamıştır.

Çoçuk Hakları Sözleşmesi nedir 4 sınıf?

Yeteri düzeyde beslenme, barınma, giyinme, eğitim alma, sağlıklı bir yaşam sürme ve oyun oynama çocukların en temel ihtiyaçlarıdır. ... Birleşmiş Milletler Genel Kurulu çocuk haklarını güvence altına almak için 20 Kasım 1989'da Çocuk Haklarına Dair Sözleşme'yi kabul etmiştir.

Sağlıklı yaşam hakkı nedir?

Ülkemizde halen yürürlülükte olan 1982 Anayasası'nın 56. maddesinde 'Herkes, sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkına sahiptir. Çevreyi geliştirmek, çevre sağlığını korumak ve çevre kirlenmesini önlemek Devletin ve vatandaşların ödevidir.