Zabıta lise mezunu alıyor mu?

İçindekiler:

  1. Zabıta lise mezunu alıyor mu?
  2. Zabıta uygulamalı sınav nedir?
  3. Zabıta sürücü belgesi şart mı?
  4. Zabıta olmak için hangi sınava girmeliyim?
  5. Zabıta uygulama sınavı kaç saniye?

Zabıta lise mezunu alıyor mu?

derecesi, adedi, nitelikleri, KPSS puan türü, KPSS taban puanı ve diğer şartları taşımak kaydıyla münhal 100 adet Zabıta Memuru kadrosu için personel alımı yapacaktır. Herhangi bir Ortaöğretim kurumundan (lise veya dengi okul) mezun olmak. Herhangi bir Ortaöğretim kurumundan (lise veya dengi okul) mezun olmak.

Zabıta uygulamalı sınav nedir?

Uygulamalı sınav( zabıta fiziki yeterlilik), kadro unvanına ilişkin mesleki bilgi ve yeteneğin ölçülmesi ile sportif dayanıklılık gibi özelliklerin ölçülmesini kapsayacak şekilde yapılacaktır.

Zabıta sürücü belgesi şart mı?

2.BAŞVURU ÖZEL ŞARTLAR Herhangi bir ön lisans programından mezun olmak. En az C sınıfı sürücü belgesine sahip olmak. Daha önce çalıştığı kamu kurum ve kuruluşlarından disiplinsizlik veya ahlaki nedenlerle çıkarılmış olmamak.

Zabıta olmak için hangi sınava girmeliyim?

Zabıta olmak için lise ve dengi okullardan mezun olan herkes başvuru yapabilir. Bunun yanında, KPSS sınavına girmiş olmak ve en az 60 puan almış olmak gerekmektedir. Sınavın yapıldığı tarihte 30 yaşını doldurmamış olmak gerekir. 30 yaşın üzerinde olanlar bu ilanlara başvuru yapamazlar.

Zabıta uygulama sınavı kaç saniye?

Not 3: 6 etaptan oluşan parkuru 60 saniyede nizami olarak tamamlayan aday 80 puan alır.