Vergi mükellefi nasıl olunur e ticaret?

İçindekiler:

  1. Vergi mükellefi nasıl olunur e ticaret?
  2. Vergi muafiyet belgesi nereden alınır?
  3. Internet üzerinden satışı basit usul olur mu?
  4. Ofis olmadan şirket kurulur mu?

Vergi mükellefi nasıl olunur e ticaret?

Vergi mükellefi olmak isteyen kişi şirket sahibi ise öncelik olarak şirketini ticaret odalarına tescil ettirmelidir. Tescil ettirilme işleminden sonra şirketin sahibine ticaret sicil gazetesi verilecektir. Vergi dairesindeki görevli memurlar gerekli evrakları inceledikten sonra iş yerini denetlemek isteyeceklerdir.

Vergi muafiyet belgesi nereden alınır?

Muafiyetten yararlanılması için ikametgahın bulunduğu yerdeki tarha yetkili vergi dairesine başvurarak "esnaf vergi muafiyeti belgesi" alınacak. Bu belgeyi alarak esnaf muaflığından faydalananların 3 yılda bir tarha yetkili vergi dairelerine başvurarak durumlarını güncellemeleri önem taşıyor.

Internet üzerinden satışı basit usul olur mu?

İnternetten ticari mal(emtia) alım satım (e-ticaret) işi ile uğraşan mükellefler, basit usul mükellef olamamakta, vergi daireleri e-ticaret faaliyetinde bulunan mükellefleri gerçek usulde vergilendirmeye tabi tutmaktadır.

Ofis olmadan şirket kurulur mu?

Home ofis şirket kurmak. ... Genelde çok düşük ölçekli, evden yapılabilecek işler, internet üzerinden ticaret ve yapılan işin basit usul mükellef kavramına uygun olmadığı durumlarda ev adresi gösterilerek evde şahıs şirketi kuruluşu yapılabilir.