Takbis Tapu Sorgulama Nasıl Yapılır?

İçindekiler:

  1. Takbis Tapu Sorgulama Nasıl Yapılır?
  2. Takbis sorgusu nasıl yapılır?
  3. Ada parsel nereden sorgulanır?
  4. Takbis nasıl kullanılır?
  5. Parsel Sorgulama nasil yapilir?
  6. Takbis onayı nedir?

Takbis Tapu Sorgulama Nasıl Yapılır?

TAKBİS TAPU SORGULAMA NASIL YAPILIR? Öncelikle Tapu ve Kadastro Müdürlüğü'nün Parsel Sorgulama Uygulaması'na giriş yapmanız gerekiyor. Sitenin kullanım talimatlarına onay verdikten sonra tapunuzun adres bilgilerini sisteme girebilirsiniz.

Takbis sorgusu nasıl yapılır?

TAKBİS sorgulamasını https://parselsorgu.tkgm.gov.tr/ linki üzerinden kolaylıkla yapabilirsiniz. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü (TKGM) resmi internet sitesine giriş yapanların kullanım koşullarını kabul etmesi şartı ile sorgulama yapmasına izin veriyor.

Ada parsel nereden sorgulanır?

Tapu ve Kadastro Müdürlüğü (TKGM) Parsel Sorgulama Uygulaması üzerinden adres bilgisi ve ada, parsel numarasına ilişkin detaylı sorgulama yapılabilir. Hizmete giriş yaptıktan sonra ilk adımda, karşınıza TAKBİS kullanım koşulları ekranı açılır. Bu adımda hizmet koşullarını kabul etmeniz gerekir.

Takbis nasıl kullanılır?

TAKBİS uygulamasına doğrudan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün resmi internet sitesine girerek ulaşmak olanaklıdır. Bir diğer yöntem ise e-devlet uygulamasına girerek buradan tapu bilgileri sorgulama ekranına erişmektir. Her iki şekilde de TAKBİS uygulamasını kullanmak mümkündür.

Parsel Sorgulama nasil yapilir?

Parsel Sorgulama Uygulaması için Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü (TKGM) sitesini ziyaret edebilirsiniz. Tapu parsel sorgulama uygulamasına tıklayarak, sorgu sayfasına ulaşabilirsiniz. Ada parsel sorgu ekranı alanındaki sol kısımda yer alan “lokasyon” bilgilerini girerek sorgu yapabilirsiniz.

Takbis onayı nedir?

TAKBİS olarak kısaltılmış olan bu kavram Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün internet üzerinden tapu parsel sorgulama yapılmasına olanak veren bir uygulamasıdır. TAKBİS uygulaması vatandaşlar tarafından da büyük bir memnuniyetle karşılanmıştır.