Besyo bölümü kaç yıllık?

İçindekiler:

  1. Besyo bölümü kaç yıllık?
  2. Besyo kazanmak için kaç puan almam gerekir?
  3. Beden Eğitimi okuyup ne olabilirim?
  4. Besyo kazanmak icin ne yapilmali?

Besyo bölümü kaç yıllık?

Bazı bölümler TYT puanı ile öğrenci alırken bazılar AYT de istiyor. 2 yıllık BESYO bölümleri için belirlenen taban puanları da TYT isteyen programlar arasında yer alıyor. Beden eğitimi öğretmenliği başarı sıralaması ÖSYM'nin örnek kılavuzu ile bildirilmişti.

Besyo kazanmak için kaç puan almam gerekir?

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulları ile Spor Bilimleri Fakültelerinde yer alan bölümleri kazanmak için üniversitelerce belirlenen 2021 TYT puanını almak şarttır. BESYO için bazı üniversiteler TYT'de 150 puan, bazıları 180 puan ve bazıları da 200 üstünde puan belirlemektedir.

Beden Eğitimi okuyup ne olabilirim?

BESYO bölümü mezunları spor kulüplerinde, spor salonlarında ya da devlet kurumlarında çalışırlar. ... Bu bölümden mezun kişiler düşünülenin aksine sadece beden eğitimi öğretmenliği yapmazlar. Pek çok seçenekleri olan mezunlar, antrenör, spor yöneticiliği gibi işler yaparlar.

Besyo kazanmak icin ne yapilmali?

Geleceğin sporcularını ve spor eğitmenlerini yetiştiren besyo'yu kazanmak için, öncelikle üniversite sınavına girmek gerekir. Bu bağlamda TYT ve AYT üzerinden ortalama alınmak suretiyle, öncelikle yazılı sınav tamamlanır. Ancak en az onun kadar önemli olan yetenek sınavına girmek gerekir.