JİTEM nedir ne yapar?

İçindekiler:

  1. JİTEM nedir ne yapar?
  2. Arif Doğan kimdir?
  3. JİTEM neden akrep?
  4. Jitemi kimler kurdu?
  5. Jitem ilk ne zaman kuruldu?
  6. Arif Dogan yaşıyor mu?
  7. Ibrahim Babat kimdir nerelidir?
  8. Yeşil kod adlı kimdir?
  9. Jitem nedir kim kurdu?
  10. Jitem i kim kurdu?
  11. Albay Arif Doğan Öldü mü?
  12. Arif Güloğlu Kimdir?
  13. YPG Genel Komutanı kimdir?
  14. Adil Timurtaş kimdir nerelidir?

JİTEM nedir ne yapar?

JİTEM ya da Jandarma İstihbarat ve Terörle Mücadele Grup Komutanlığı, İçişleri Bakanlığı'nın onayı olmadan ve Genelkurmay Başkanlığı'ndan görüş alınmadan Jandarma Genel Komutanlığı'nın kendi inisiyatifiyle kurulan ve terörle mücadele kapsamında faaliyet yürüten bir oluşumdur.

Arif Doğan kimdir?

Emekli Jandarma Albay Arif Doğan 1945 yılında Hatay Kırıkhan'da doğdu. İlkokul ve ortaokulu Kırıkhan'da, liseyi Antakya'da bitirdi. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisiyken, okuldan ayrılıp Harp Okulu'na girdi. 1967 yılında asteğmen olarak mezun olan Doğan, 1968'de teğmen oldu.

JİTEM neden akrep?

Akrep amblemi ile ilgili de şunları kaydetti: "JİTEM'in amblemidir. Akrep, dünyada intihar eden ve kendine en sadık hayvandır. Ölümü gördüğünde başkası tarafından öldürülmeyi reddediyor ve intihar ediyor. ... Bu numara, kişinin JİTEM arşivinde kayıtlı bulunan dosya ve kod numarası olarak da kullanılıyor.

Jitemi kimler kurdu?

Ersever'in öldürülmesinden sonra bugün Ergenekon'un tutuklu sanığı olan emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün adı gündeme geldi. Veli Küçük JİTEM'in kurucuları arasında yer alıyor.

Jitem ilk ne zaman kuruldu?

27 Ağustos 1987 JİTEM/Kuruluş tarihi

Arif Dogan yaşıyor mu?

Arif Doğan/Ölüm tarihi

Ibrahim Babat kimdir nerelidir?

1967'de, Suriye'nin Kamışlı kazasında doğan İbrahim Babat, 84'te terör örgütü PKK'ya katılmıştı. 1986'ya kadar Suriye'de kaldı. Bu dönemde vatan haini PKK'nın propaganda eylemlerine ve propaganda toplantılarına atıldı. 1986'da Berlias'ta 1987 başında Bekaa'daki Mahsun Korkmaz ve Ahmet Kampı denen terör kampta kaldı.

Yeşil kod adlı kimdir?

Mahmut Yıldırım ya da bilinen ismiyle Yeşil veya Ahmet Demir (d. , Yenidal, Solhan, Bingöl), Zaza asıllı kontrgerilla.

Jitem nedir kim kurdu?

Emekli Albay Arif Doğan, 'de 32. Gün programına konuk oldu. Jandarma İstihbarat ve Terörle Mücadele'yi (JİTEM) kendisinin kurduğunu savunan Arif Doğan; Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da terörle mücadele de başarılı olması için bu kurumun oluşturulması konusunda kendisinin görevlendirildiğini söyledi.

Jitem i kim kurdu?

Ersever'in öldürülmesinden sonra bugün Ergenekon'un tutuklu sanığı olan emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün adı gündeme geldi. Veli Küçük JİTEM'in kurucuları arasında yer alıyor.

Albay Arif Doğan Öldü mü?

Ergenekon Davası'ndan 47 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan tutuksuz sanık emekli Albay Arif Doğan dün sabah saat 06.55'te evinde hayatını kaybetti.

Arif Güloğlu Kimdir?

Arif Güloğlu yılında Ankara'da dünyaya geldi. Ankara'da çeşitli tiyatrolarda bir çok rol üstlendi ve buna İstanbul'da da devam etti. 19 yaşında İstanbul'a yerleşti. Bir yandan da hayali olan oyunculuk için çabaladı ve 2018 yılında Çok Güzel Hareketler 2 ekibine dahil oldu ve hala orada yer almaktadır.

YPG Genel Komutanı kimdir?

YPG
YPG Halk Koruma Birlikleri
WebsiteYPG Websitesi
Komutanlar
Genel KomutanSîpan Hemo
SözcüRêdûr Xelîl
12 satır daha

Adil Timurtaş kimdir nerelidir?

1964 yılı Siirt Eruh doğumlu Adil Timurtaş, 1984 yılında PKK saflarına katıldı. 1986'da teslim olan Timurtaş itirafçı oldu. 1989'da tahliye olunca BOTAŞ tesislerinde işe yerleştirildi.