Batık tırnak nasıl çıkarılır?

İçindekiler:

  1. Batık tırnak nasıl çıkarılır?
  2. Tırnak atması için ne yapılır?
  3. Tırnak batması doğal yollarla nasıl geçer?
  4. El tırnak batması evde nasıl tedavi edilir?
  5. Ayak parmağındaki iltihap için hangi doktora gidilir?
  6. Tırnak batması iltihabını ne kurutur?

Batık tırnak nasıl çıkarılır?

Ayak tırnaklarının her zaman düz kesilmesi gerektiği söylenir. Ayrıca tırnak kesilirken dibinden kesilmemeli, mutlaka biraz beyaz tırnak ucu bırakılmalıdır. Ancak pek çok insan daha kısa, daha temiz tırnak düşüncesiyle tırnaklarını kökünden keser ve ayak dahi olsa köşelerini de keserek tırnağı yuvarlak hale getirir.

Tırnak atması için ne yapılır?

Her gece tırnaklarınızı törpülemeniz ve uzayan kısımlarını kesmeniz gerekir. Bakımdan sonra tırnaklarınıza badem yağıyla masaj yapabilirsiniz. Badem yağı; içeriğindeki vitamin sayesinde tırnağın kolayca düşmesini ve yeni gelen tırnağın hızla uzamasını sağlayacaktır.

Tırnak batması doğal yollarla nasıl geçer?

Tuzlu su tırnaklarda enfeksiyon oluşmasını engeller. Ayrıca tuzlu su tırnağı yumuşatacaktır ve bu şekilde ağrı hissini azaltacaktır. Ilık bir su içerisine 1 yemek kaşığı kadar tuz eklenerek, batık tırnak bu su içerisinde mutlaka 20 dakika kadar bekletilir. Günde iki defa tuzlu su tırnak batması için uygulanmalıdır.

El tırnak batması evde nasıl tedavi edilir?

Tırnak batması için evde yapılabilecek uygulamalardan bazıları şunlardır:
  1. Sabunlu sıcak su banyosu. Etkilenen ayağın suya sokulması, şişliğin azaltılmasına ve ağrının hafifletilmesine yardımcı olabilir. ...
  2. Elma sirkesi. ...
  3. Rahat ayakkabı ve çoraplar giymek. ...
  4. Batık tırnak koruyucu kullanmak.

Ayak parmağındaki iltihap için hangi doktora gidilir?

Tırnak batması da dahil olmak üzere tırnak hastalıkları için hangi bölüme gidilir sorusunun cevabı genellkle hastanelerin ortopedi servisidir.

Tırnak batması iltihabını ne kurutur?

Sıcak su kullanarak iltihabı kurutmak en etkili yoların başında geliyor. Sıcak su içerisine elma sirkesi ekleyebilir ve iltihaplı bölgeyi koruması sayesinde iltihaplanmadan kurtulabilirsiniz. Öte yandan tırnak batması iltihabı için sarımsak ve soğan yardımı ile de bu sorunları kolayca halledebilmeniz mümkündür.