Şirket konkordato ilan ederse ne olur?

İçindekiler:

  1. Şirket konkordato ilan ederse ne olur?
  2. Konkordato kaç yıl sürer?
  3. İflas eden şirketten tazminat nasıl alınır?
  4. Konkordato süresi bitince ne olur?
  5. Şirket iflas ederse ne olur?
  6. Konkordato sürecinde alacaklara faiz işler mi?
  7. Konkordato süresi dolunca ne olur?
  8. Konkordato komiseri kim görevlendirilir?
  9. Konkordato komiseri nasil atanir?
  10. Şirket iflas ederse tazminat alabilir mi?
  11. Batan bir şirket tazminat öder mi?
  12. Konkordato kararı ile hacizler kalkar mı?
  13. Bir şirket iflas ederse tazminat ne olur?

Şirket konkordato ilan ederse ne olur?

Başka bir ifadeyle şirketlerin borçlarının yeniden yapılandırılması için başvurdukları hukuki bir yöntemdir. ... Konkordato ilan eden şirketlere, (mahkemenin belirlediği zaman diliminde) alacaklılar haciz işlemi yapamaz, bankalar kredi borçlarını tahsil edemez ve ipotekler satışa çıkarılamaz.

Konkordato kaç yıl sürer?

Konkordato Süresi Ne Kadardır? Yasada belirtildiği üzere ilgili belgelerin sunulması için mahkeme 3 ay geçici mühlet süresi vermektedir. Eğer talep edilirse bu 3 ay 2 ay kadar daha uzatılabilir ve toplam süre 5 aya çıkar.

İflas eden şirketten tazminat nasıl alınır?

Dolayısıyla mali durumu bozulan, iflas eden veya konkordato sürecine giren işvereni tarafından ücreti düzenli ödenmeyen işçi ihbar süresini beklemeden, tek taraflı olarak iş akdini feshedebilir ve bütün işçilik alacakları ile işyerinde en az bir yıl çalışmışsa kıdem tazminatını işverenden isteyebilir.

Konkordato süresi bitince ne olur?

İflasın ertelenmesi 5 yıl kadar sürerken konkordato 23 ay gibi kısa bir sürede sonuç verir. ... İflasın ertelenmesinde faiz işlerken konkordatoda mühlet süresince faiz işlemez. İflas ertelenmesinde borçlunun tasarruf ehliyeti hükmünü yitirirken konkordatoda devam eder.

Şirket iflas ederse ne olur?

Ticaret Mahkemesinin iflasa karar verdiği anda, borçlu (müflis) hakkında iflas açılmış olur. İflas halinde, mükellefin varlığı ve varsa gelirleri üzerindeki tasarruf hakkı ortadan kalkmakta ve bütün varlığı ve gelirleri iflas masasına intikal etmektedir.

Konkordato sürecinde alacaklara faiz işler mi?

7101 sayılı Kanunun 22 maddesi ile faiz konusu 294/3 maddesi hükmünde şöyle düzenlenmiştir; “Tasdik edilen konkordato projesi aksine hüküm içermediği takdirde kesin mühlet tarihinden itibaren rehinle temin edilmemiş her türlü alacağa faiz işlemesi durur”. ...

Konkordato süresi dolunca ne olur?

Konkordato süresinin ilanından sonra borçlu şirket, mallarını rehin edemez, taşınmaz mallarını satamaz, taşınmaz malları üzerinde mülkiyet hakkını kısıtlayıcı haklarlar oluşturamaz, mallarını bağışlayamaz rehin veremez.

Konkordato komiseri kim görevlendirilir?

Mahkeme, geçici mühlet kararıyla birlikte konkordatonun başarıya ulaşmasının mümkün olup olmadığının yakından incelenmesi amacıyla bir geçici konkordato komiseri görevlendirir.

Konkordato komiseri nasil atanir?

Konkordato komiseri olmak için 4 yıllık bir üniversiteden mezun olmak ya da yurtdışında öğrenin alındı ise denkliği Yükseköğretim Kurumu tarafından kabul edilmiş üniversitelerden birinden diploma almış olmak gerekir. Konkordato komiserinin konu ile ilgili en az 5 yıllık deneyimi olması istenir.

Şirket iflas ederse tazminat alabilir mi?

Dolayısıyla işverenin iflas etmesi veya konkordato ilan etmesi işçilere kıdem tazminatı, ihbar tazminatı ve yıllık izin ücreti talepli dava açmaları veya icra takibi yapmaları için yeterli değildir. ... Bu durumda feshe bağlı haklardan ihbar tazminatı isteyemezler. Kıdem tazminatı ve yıllık izinle yetinmek zorundadırlar.

Batan bir şirket tazminat öder mi?

İşçinin iş yeri kapanma tarihine kadar kullanamadığı yıllık izinleri varsa çıkışı yapılırken yıllık izin ücreti verilmesi zorunludur. Özetle işyerinin kapanması, iflas etmesi ya da başkasına devredilmesi, satılması gibi durumlar kıdem tazminatı hakkını ortadan kaldırmıyor.

Konkordato kararı ile hacizler kalkar mı?

2) Takiplere Etkisi Konkordato geçici mühlet ve kesin mühletin, mühletten önce başlamış takiplerde konulan hacizler üzerinde herhangi bir düşürücü etkisi bulunmamaktadır. ... Ancak bu kural, yalnızca mühlet zarfında geçerli olacak ve konkordatonun tasdik edilmesi ile söz konusu hacizler düşecektir.

Bir şirket iflas ederse tazminat ne olur?

İşçinin iş yeri kapanma tarihine kadar kullanamadığı yıllık izinleri varsa çıkışı yapılırken yıllık izin ücreti verilmesi zorunludur. Özetle işyerinin kapanması, iflas etmesi ya da başkasına devredilmesi, satılması gibi durumlar kıdem tazminatı hakkını ortadan kaldırmıyor.