Kaç yaşına kadar PÖH olunur?

İçindekiler:

  1. Kaç yaşına kadar PÖH olunur?
  2. Özel harekat polisi olmak için kaç puan gerekir?
  3. Özel harekat polisi kadın olur mu?
  4. Özel harekat polisi olmak için hangi liseye gitmeliyim?
  5. PÖH olmak için hangi okulları okumak gerekir?

Kaç yaşına kadar PÖH olunur?

Bu kapsamda PÖH adaylarında aranan ilk şart yaş sınırıdır. Bu şarta göre adayların 28 yaşından gün almamış olması gerekmektedir. Adayların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması ve silah taşıma engelinin de bulunmaması gerekmektedir.

Özel harekat polisi olmak için kaç puan gerekir?

En son 2019 yılında yayımlanan 25. Dönem POMEM Özel Harekat olarak Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüklerine alınacak adayların başvuru sürecinde ortaöğretim KPSS istenilmişti. Kamu Personeli Seçme Sınavlarının lise mezunları için KPSS P94 puan türünden en az 65 almaları gerekiyordu.

Özel harekat polisi kadın olur mu?

EGM bünyesinde çalışmak isteyen bayanlar POMEM üzerinden başvuru şartlarını öğrenmeleri gerekiyor. Polis Özel Harekat, İç İşleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bağlıdır. Polis Özel Harekat yüksek riskli bölgelerde çalışmaktadır. Ayrıca özel eğitim alan personellerden oluşmaktadır.

Özel harekat polisi olmak için hangi liseye gitmeliyim?

Öncelikle özel harekat polisi olabilmek için polis olmak gerekmektedir. Polis olabilmek için ise öncelikli olarak lise ve dengi bir okuldan mezun olup, gerekli şartları da sağladıktan sonra alım olması durumunda Polis Meslek Yüksekokulu'na (PMYO) başvurmanız gerekmektedir.

PÖH olmak için hangi okulları okumak gerekir?

Polis olabilmek için ise öncelikli olarak lise ve dengi bir okuldan mezun olup, gerekli şartları da sağladıktan sonra alım olması durumunda Polis Meslek Yüksekokulu'na (PMYO) başvurmanız gerekmektedir. Gerekli başvuru şartlarına sahip olanlar PMYO' da okuyabilmektedirler.