Ahmet Yesevi Kimdir Kısaca Hayatı?

İçindekiler:

  1. Ahmet Yesevi Kimdir Kısaca Hayatı?
  2. Ahmet Yesevi'nin ilk mürşidi kimdir?
  3. 1993 yılında Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk-Kazak Üniversitesi nerede kurulmuştur?
  4. Yesevilik hangi mezhepten?

Ahmet Yesevi Kimdir Kısaca Hayatı?

Ahmet Yesevi, 1093 yılında bugünkü Kazakistan'ın Çimkent şehrinin doğusundaki Sayram kasabasında doğmuştur. Tam adı Ahmed bin İbrâhim bin İlyâs Yesevî'dir. ... Burada yoğun bir tasavvuf eğitimi alan Yesevi, Şeyhin dört halifesinden üçüncüsü olmuş ve ilk ikn yerine geçmiştir.

Ahmet Yesevi'nin ilk mürşidi kimdir?

Eğitiminin ilk aşamasını bitirdikten sonra 27 yaşında iken Buhara'ya giden Yesevi, burada dönemin önde gelen din bilginlerinden olan Şeyh Yusuf Hemedani'ye intisap edip müridi oldu.

1993 yılında Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk-Kazak Üniversitesi nerede kurulmuştur?

arasında Türkistan Şehrinde Uluslararası Hoca Ahmet Yesevi Türk-Kazak Üniversitesi Kurulmasına Dair Anlaşma”ya göre; Türkistan Devlet Üniversitesi yerine, 1 Ocak 1993 tarihinden itibaren “Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk-Kazak Üniversitesi” (Bundan sonra “Üniversite” olarak anılacaktır.) kurulmuştur.

Yesevilik hangi mezhepten?

Yesevîlik, adını Nakşibend'îyye tarikâtı şeyhi Hâce Yûsuf el-Hemedânî'nin müritlerinden Hoca Ahmed Yesevî'den alan, İslâm'da kadın-erkek denkliğini yaşatan, Anadolu Alevîliği üzerinde bir hayli tesirleri olan, Bektâşî Tarikâtı'nın da beslendiği tasavvufî yol ve Türk tarikatı.