Tebligat haber kağıdı ne demek?

İçindekiler:

  1. Tebligat haber kağıdı ne demek?
  2. Gelen tebligatı nasıl öğrenebilirim?
  3. Boşanma tebligatı nedir?
  4. Boşanma tebligatı alınmazsa ne olur?
  5. Boşanma davası açıldıktan sonra tebligat ne zaman gelir?
  6. Tebligat ne demek?

Tebligat haber kağıdı ne demek?

Mahkeme, Cumhuriyet Savcılığı veya icra dairelerinden size gelen her “kağıt” resmi bir işlem hakkında size bilgi vermek için gönderilmiştir. Bu kurumlar tarafından gönderilen kağıdatebligat” adı verilir.

Gelen tebligatı nasıl öğrenebilirim?

Vatandaşlar taraflarına gönderilen kargo tebligatları barkod numarasını girerek internet üzerinden hızlıca kontrol edebilmektedirler. PTT sitesi üzerinden kargo tebligat sorgulamak için; l İnternet üzerinden gonderitakip.ptt.gov.tr adresine gidin.

Boşanma tebligatı nedir?

| Eşlerden biri evliliği bitirmek üzere boşanma davası açtığı zaman mahkeme, davacı ve davalıya yani eşlerin her birine tebligat gönderir. Eşlerin henüz mahkemeye çağrılmadığı ve davanın henüz ilk duruşmasının yapılmadığı aşamada gönderilen bu tutanağa tensip tutanağı denir.

Boşanma tebligatı alınmazsa ne olur?

İlanen tebligatın anlamı şudur; davalı tebligatı almak istemese bile tebligat mahalle muhtarlığına bırakılır ve tebliğ edilmiş sayılır. Boşanma davasında davalı kişi davayı geciktirmek için tebligat almamak istese de bu davranışı en fazla 10 gün gecikme yaratmaktadır.

Boşanma davası açıldıktan sonra tebligat ne zaman gelir?

Yukarıda yapılan açıklamalar ışığında, dava dilekçesinin ve tebligatın tebliğ edilme makul süresi 37 gün olarak belirlenmiştir.

Tebligat ne demek?

Tebligat, 'resmi kurumlar veya kişiler tarafından, resmi bir işlemle ilgili olarak gönderilen evrak' anlamı taşımaktadır. Tebliğ etmek kelimesinden yola çıkarak, 'ulaştırma, iletme' anlamlarına gelir.