Bir insanın burnu neden uzun olur?

İçindekiler:

  1. Bir insanın burnu neden uzun olur?
  2. Kusursuz burun nasıl olmalı?
  3. Düzgün burun nasıl olmalı?
  4. Burun evde nasıl küçültülür?

Bir insanın burnu neden uzun olur?

Erkeklerin daha büyük burunlu olmasının temel sebebi olarak, daha fazla yağsız kasa sahip olmaları gösterildi. Daha büyük bir burun kas büyümesini teşvik ettiği gibi kas oranının korunmasında da rol oynuyor. Burun büyüklükleri, erkek ve kız çocuklarında genelde 11 yaşında, ergenliğin başlangıcıyla beliriyor.

Kusursuz burun nasıl olmalı?

Profilden bakıldığında burnun alt çizgisi ile burun sırtı arasındaki açı 30 derece olmalıdır. Burun sırtı düz olmalıdır. Ayrıca burun delikleri simetrik ve yumuşak kıvrımlara sahip olmalıdır. Tüm bunların yanı sıra nefes alma işlevini kusursuz bir şekilde yerine getirebilmelidir.

Düzgün burun nasıl olmalı?

“Öncelikle ideal bir burun yüzün tam orta kısmını kaplamalı. Genişliği gözler ile eşit olmalı. Profilden bakıldığında ise alın, burun ve dudak bölgesinin uzunluğu da eşit olmalı. Nazolabial yani burun dudak açısı erkeklerde derece arasında, kadınlarda ise 1 derece arasında olmalı.

Burun evde nasıl küçültülür?

Başparmağınızla önce sağ burun deliğinizi kapatıp sol burun deliğinizle nefes alın ve 5 saniye bekleyip bırakın. 5 saniye sonunda aynı hareketi sol burun deliğinizi kapatarak uygulayın. Her iki burun deliğiniz için 5'er defa sabah ve akşam uygulamalısınız.