Polikistik over sendromu hamile kalabilir mi?

İçindekiler:

  1. Polikistik over sendromu hamile kalabilir mi?
  2. Polikistik over sendromu olduğumu nasıl anlarım?
  3. Polikistik over sendromu tedavi edilmezse ne olur?
  4. PKOS şüphesi ne demek?
  5. Polikistik over adet gecikmesi ne kadar sürer?

Polikistik over sendromu hamile kalabilir mi?

Polikistik over sendromu yumurtlamayı engellediği ya da düzensiz hale getirdiği için hamile kalma olasılığını düşürmektedir. Polikistik over sendromlu kadınların hamile kalma ihtimali bu sendromun olmadığı kadınlardan daha düşüktür. Bu hastalar çoğunlukla yardımcı üreme teknikleriyle (tüp bebek) hamile kalabilmektedir.

Polikistik over sendromu olduğumu nasıl anlarım?

Polikistik over adet görememe ya da uzun aralıklarla adet görme gibi düzensizliklerle kendini belli eder. Polikistik over sendromunda, kanda androjen adı verilen hormonların artışına bağlı olarak ciltte sivilcelenme, yağlanma, saç dökülmesi ve tüylenme gibi belirtileri vardır.

Polikistik over sendromu tedavi edilmezse ne olur?

Özellikle üreme çağındaki kadınlar arasında yaygın olarak görülen polikistik over; yumurtlama bozukluğu oluşumuna neden olarak kısırlığa zemin hazırlar. Ayrıca tedavi edilmemesi durumunda ilerleyerek hipertansiyon, kalp ve damar hastalıkları gibi pek çok ikincil hastalığa da yol açar.

PKOS şüphesi ne demek?

Polikistik over sendromu (PKOS); üreme çağındaki kadınlarda en sık görülen endokrin (hormonal) bozukluklardan biridir. PKOS; kadının adet düzenini, çocuk sahibi olma yeteneğini (fertiliteyi), hormonlarını, kalbini, damarlarını ve hatta dış görünüşünü etkileyebilmektedir.

Polikistik over adet gecikmesi ne kadar sürer?

Tedavi kişiye göre değişir Basit bir adet gecikmesi 15 günde çözüme ulaşırken, tüylenme tedavisi yıllarca devam edebilir. Öncelikle yaşam tarzı gözden geçirilmelidir. Vücut kitle endeksi fazla olan hastalarda kilo verilmesi önemlidir. Kilonun yüzde 5 düşmesi çoğu zaman şikayetlerde belirgin düzelme sağlar.