Aktütün karakol baskını kaç saat sürdü?

İçindekiler:

  1. Aktütün karakol baskını kaç saat sürdü?
  2. Aktütün kaç kez basıldı?
  3. Aktütünde kaç asker öldü?
  4. Aktütün baskını kaç yılında oldu?
  5. Vahyettin Karay kimdir?
  6. Okan Özalp nereli?
  7. Dağlıca Karakolu nerede?
  8. 30 Agustos 1992 ne oldu?
  9. 1993 yılında kaç şehit verdik?
  10. Gazi Okan Özalp nereli?
  11. Sultantopu Karakolu nerede?
  12. Agit Bismil kod adlı terörist kimdir?
  13. EGID Civyan nereli?
  14. Dağlıca hangi ile bağlı?
  15. Dağlıca da kaç şehidimiz var?
  16. 30 Ağustos 2020 yasak var mı?
  17. Ne oldu?
  18. 33 şehidi nasıl verdik?
  19. Şehit Agit ne?

Aktütün karakol baskını kaç saat sürdü?

Ancak karakoldaki Türk güvenlik güçlerinin yoğun ateşi ve direnmesi sonucu, PKK'lılar geri çekilmek zorunda kalmıştır. Yaklaşık 9.5 saat süren çatışma boyunca, karakolda bulunan Türk güvenlik güçlerine herhangi bir yardım gitmemiştir.

Aktütün kaç kez basıldı?

Hakkari'nin İran ve Irak sınırındaki Şemdinli ilçesine 40, Irak sınırına 4 kilometre uzaklıktaki Aktütün Karakolu, 1992'den bu yana 3 kez terör örgütü PKK üyelerinin saldırısına uğradı.

Aktütünde kaç asker öldü?

Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Aktütün Karakolu, bundan tam 12 yıl önce terör örgütü PKK'nın hain saldırısına uğradı. Saatlerce süren çatışmada 17 asker şehit düştü.

Aktütün baskını kaç yılında oldu?

2008 Aktütün Saldırısı/Başlangıç tarihleri

Vahyettin Karay kimdir?

Terörist Vahiyettin Karay'ın yaklaşık 25 yıldır terör örgütü içerisinde bulunduğu, yurt içindeki teröristlerin yüzde 60'ının sorumlusu olduğu, Van, Hakkari, Şırnak, Siirt, Mardin ve Şanlıurfa bölgesinde pek çok eyleme bizzat katıldığı ve birçok kanlı eylemin talimatını verdiği belirtildi.

Okan Özalp nereli?

Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Aktütün Jandarma Karakolu'na yapılan hain saldırıda yaralanan Adıyaman'lı er Okan Özalp, memleketinde alkış ve gözyaşlarıyla karşılandı.

Dağlıca Karakolu nerede?

Sınırdaki son köy olan Dağlıca, Hakkari'ye 134, Yüksekova ilçesine ise 60 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Uzmanlara göre, terör örgütü mensupları, Türkiye'ye geçişlerde en fazla Hakkari-Yüksekova, Hakkari-Şemdinli ve Dağlıca arasındaki bölgeyi kullanıyor.

30 Agustos 1992 ne oldu?

-30 Ağustos 1992; Hakkari'nin Şemdinli İlçesi Alan Karakolu'na yapılan saldırıda 20 er şehit düştü. - 13 Eylül 1992; Hakkari'nin Şemdinli İlçesi Aktütün Karakolu'na düzenlenen baskında 25 asker şehit oldu.

1993 yılında kaç şehit verdik?

Bingöl. Bingöl-Elazığ kara yolunda 24 Mayıs 1993'te usta birliklerine giden sivil ve silahsız 33 askeri şehit eden PKK'lı teröristlerin hain saldırısı, aradan geçen 27 yıla rağmen unutulmadı.

Gazi Okan Özalp nereli?

Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Aktütün Jandarma Karakolu'na yapılan hain saldırıda yaralanan Adıyaman'lı er Okan Özalp, memleketinde alkış ve gözyaşlarıyla karşılandı.

Sultantopu Karakolu nerede?

Iğdır ilimizin Aralık ilçesi sınırları içinde, Küçük Ağrı Dağının eteklerinde bulunan Sultantop Karakolunda 21 Ağustos 1993 yılında yaşanan ve 18 askerimizin şehit olduğu baskın öncesi ve sonrasında yaşananlar bir filme konu olacak kadar ilginçtir.

Agit Bismil kod adlı terörist kimdir?

Eren-1 Operasyonları kapsamında, Van-Başkale kırsalında, İl Jandarma Komutanlığına bağlı Jandarma Komando ve JÖH birliklerince gerçekleştirilen operasyonda, etkisiz hale getirilen 3 teröristten birinin, terörden arananlarda “GRİ” kategoride yer alan, sözde Başkale sorumlusu Agit kod adlı Gökhan Demir isimli terörist ...

EGID Civyan nereli?

Agit Civyan ise Gever'in Civyan Köyünde doğup büyümüş. PKK'nin ölümsüz gerilla komutanı Agid'i(Mahsum Korkmaz'ı) örnek aldıkları için her ikisi de adını Agit koymuş.

Dağlıca hangi ile bağlı?

Dağlıca (Kürtçe: Oremar), Hakkâri ilinin Yüksekova ilçesine bağlı bir köydür.

Dağlıca da kaç şehidimiz var?

Dağlıca ve Iğdır'da terör saldırısı: 29 şehit.

30 Ağustos 2020 yasak var mı?

Ulusal ve Resmi Bayramlar İle Mahalli Kurtuluş Günleri, Atatürk Günleri ve Tarihi Günlerde Yapılacak Tören ve Kutlamalar Yönetmeliği hükümleri uyarınca icra edilen 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları ile ilgili Bakanlığımızca alınan yasaklama kararı bulunmamakta olup 19.08.2020 tarihli yazımızla yapılan düzenleme ...

Ne oldu?

Burada hazırlıkların tamamlanmasının ardından otobüse bindirilen çoğu acemi ve aralarında öğretmenlerin de bulunduğu silahsız askerleri taşıyan otobüsler, 'te Bingöl'e doğru yola çıktı. ... PKK'lı teröristler, otobüsten indirip kırsala götürdükleri sivil kıyafetli askerleri, sıraya dizerek şehit etti.

33 şehidi nasıl verdik?

Teröristler, otobüsten indirip kırsala götürdükleri sivil kıyafetli askerleri, sabaha doğru sıraya dizerek şehit etti. Hain saldırıdan 3 asker de yaralı kurtuldu. Hafızalardan silinmeyen bu saldırı "33 Asker Olayı" olarak tarihe geçti.

Şehit Agit ne?

Mahsum Korkmaz, kod adıyla Agit, PKK'nın ilk komutanıdır. yılında Mahsum Korkmaz; 24 kişilik grup ile keşif amacıyla gittikleri Gabar Dağı'ndaki çatışmada öldü. ... PKK'nın 1980-90 yıllarında, Lübnan'da bulunan ana askeri kampı Mahsum Korkmaz Akademisi adını Mahsum Korkmaz'dan almıştır.