Yüksek alçak zıt anlamlı mı?

İçindekiler:

  1. Yüksek alçak zıt anlamlı mı?
  2. Alçak zıt anlamlı ne?
  3. Boş kelimesinin zıt anlamı nedir?
  4. Var kelimesinin zıt anlamlısı nedir?
  5. KISA kelimesinin zıt anlamlısı nedir?
  6. Beyaz zıt anlamı nedir?
  7. Zengin kelimesinin zıt anlamı nedir?
  8. Hızlı yavaş eş mi zıt mı?
  9. Kısa kelimesinin zıt anlamlısı var mıdır?
  10. Kısa karşıt anlamlısı nedir?
  11. Beyaz'ın kaç eş anlamlısı vardır?
  12. Öncelikle nin zıt anlamlısı nedir?

Yüksek alçak zıt anlamlı mı?

Alçak zıt anlamlısı; yüksek kelimesidir.

Alçak zıt anlamlı ne?

Ancak daha çok gerçek anlamı üzerinden ele alındığı için, Alçak kelimesinin karşılık olarak zıt anlamlı şeklinde, 'yüksek' kelimesini kullanmak mümkün.

Boş kelimesinin zıt anlamı nedir?

Zıt anlamlı kelimeler; birbirinin ters anlamlarına sahip olan kelimeler olarak açıklanabilir. ... Boş kelimesinin zıt anlamı hakkında bilgi verip, örnek sunmak, kelimenin anlaşılır olması bakımından yararlı olacaktır. Boşun Zıt Anlamı Olan Kelimeler. Boş kelimesinin zıt anlamı olan kelime; dolu olarak belirlenmiştir.

Var kelimesinin zıt anlamlısı nedir?

Genellikle cümlelerin sonunda yer alan var sözcüğü, bir niceliğin ya da niteliğin mevcut durumda olmadığını belirtir. Var zıt anlamlısı nedir? ... Var kelimesi ile zıt anlamlı olan diğer kelimeler: Hiç ve namevcut.

KISA kelimesinin zıt anlamlısı nedir?

Zıt anlam tamamen zıt olan anlamı demektir. Ve uzun kelimesinin zıt anlamı kısa kelimesidir. Kısa uzun zıt anlamlısı olan kelimedir. Kısa ve uzun kelimeleri tamamen birbirinden farklı kelimeler olmakla birlikte anlam bakımından da kesinlikle zıt anlamlı kelimelerdir.

Beyaz zıt anlamı nedir?

Beyaz sözcüğünün zıt anlamlısı da en az kendisi kadar sık kullanılan bir sözcüktür. Beyaz kelimesinin yalnızca bir tane zıt anlamı bulunur. Beyaz kelimesinin zıt anlamı ise siyah sözcüğüdür. Siyah sözcüğü, dilimizde çok sık kullanılan kelimeler içerisinde yer alır.

Zengin kelimesinin zıt anlamı nedir?

Zengin Zıt Anlamlı Olan Kelimeler Zengin kelimesinin zıt anlamı zıt anlamı şöyle ifade edilir ki fakir yoksul fukara züğürt kelimeleri gibidir.

Hızlı yavaş eş mi zıt mı?

Yavaş ve aheste kelimeleri çabuk kelimesinin tam tersi yani karşıt anlamında kullanılan sözcüklerdir. Bu yüzden günlük hayatta çabuk kelimesinin zıttı yani karşıtı olarak yavaş ve aheste kelimeleri kullanılabilir.

Kısa kelimesinin zıt anlamlısı var mıdır?

Zıt anlam tamamen zıt olan anlamı demektir. Ve uzun kelimesinin zıt anlamı kısa kelimesidir. Kısa uzun zıt anlamlısı olan kelimedir. Kısa ve uzun kelimeleri tamamen birbirinden farklı kelimeler olmakla birlikte anlam bakımından da kesinlikle zıt anlamlı kelimelerdir.

Kısa karşıt anlamlısı nedir?

1. sıfat İki ucu arasında fazla uzaklık olan, maksi, kısa karşıtı.

Beyaz'ın kaç eş anlamlısı vardır?

Ak kelimesi çok sık kullandığımız kelimelerden beyaz kelimesinin eş anlamlısıdır. Ak ve beyaz kelimesi birbirlerinin yerine kullanılabilen sözcüklerdir. Günlük hayatta en çok kullanılan kelimelerden bir tanesi olarak ak ve beyaz kelimeleri karşımıza çıkar.

Öncelikle nin zıt anlamlısı nedir?

Önce kelimesinin zıt anlamı; sonra kelimesidir. Önce kelimesi ilk olan her şeyi ifade ederken, sonra kelimesi ise ilklerin devamını ifade eder.