Skoda açılımı nedir?

İçindekiler:

  1. Skoda açılımı nedir?
  2. Citroen markasının logosu neyi temsil eder?
  3. Ferrari amblemi nedir?
  4. Kia ne anlama gelmektedir?
  5. Renault ne anlama gelir?
  6. Koşan at amblemi hangi marka?
  7. M logo hangi marka?
  8. Ford amblemi ne demek?
  9. Rolls Royce amblemi nedir?
  10. Kia Hangi grubun?
  11. Nissan Japonca ne demek?
  12. Ters V hangi marka?
  13. G Hangi markanın sembolü?
  14. Kaplan hangi markanın sembolü?

Skoda açılımı nedir?

Škoda: Çek otomobil firması adını kurucusu Emil von Škoda'dan alır. Dönemin en büyük silah üreticilerinden olan Škoda aynı zamanda Çekçe'de 'hasarlı' anlamına geliyor.

Citroen markasının logosu neyi temsil eder?

Citroen ambleminde kullanılan Fransızların çift açılı çavuş simgesi yerine daha önce başka bir Citroën ürünü olan dişli çarklarda kullanılıyordu. 1919 yılında araba yapımına başlayan Fransızlar, ürettikleri ilk arabalarında da çift açılı amblemi kullanmayı uygun buldular.

Ferrari amblemi nedir?

İtalyan kontesin 1923 yılında firma kurucusu Enzo Ferrari'ye hediye ettiği at maskot, Ferrari'nin amblemini teşkil etti. Amblemdeki ana renkler sarı ile kırmızı, firma sahibinin yaşadığı komşu şehir Modena'yı ve yarışa olan sevgiyi simgeliyor.

Kia ne anlama gelmektedir?

1944 yılında Güney Kore'de kurulmuştur. Kore'nin ilk bisiklet ve otomobil üreticisidir. Güney Kore'nin ikinci büyük ortomobil firması Kia'nın adı, "Asya'dan Doğan" ve "Doğu'dan Yükselen" gibi anlamlara gelir. Kia adı, firmanın kurucusu Chul Ho Kim tarafından 1952 yılında tescillenmiştir.

Renault ne anlama gelir?

Ünlü yarış otomobili firması adını kurucusu Ferruccio Lamborghini'den almıştır. Renault: Fransız otomobil devi ismini kurucuları Louis Renault, Marcel Renault, Fernand Renault kardeşlerden almıştır.

Koşan at amblemi hangi marka?

İngilizce'de nalbant anlamına gelen Ferrari adını kurucusu olan Enzo Ferrari'den alıyor. 1923 senesinde İtalyan Kontesi Francesco Baracca, Enzo Ferrari'ye bir at maskot hediye eder ve böylece Ferrari markasının amblemi de at simgesi olur.

M logo hangi marka?

McDonald's logosundaki “M” harfi bilindiği üzere markanın baş harfini simgeliyor. Yetkililer, şimdiye kadar logonun başka bir anlam ifade ettiğini de belirtmedi.

Ford amblemi ne demek?

Hız, hafiflik, zarafet ve istikrarı sembolize eden logo turuncu ve koyu mavi olarak kullanıldı. 1928 Model A, Ford'un bugünkü logosuna en yakın oval ve derin koyu mavi logonun kullanıldığı ilk araç oldu. Bu logo üç aylık ve yıllık raporlar gibi hissedarlara yapılan yayınlarda kullanılıyordu.

Rolls Royce amblemi nedir?

Rolls Royce Kaputun üzerinde yer alan “Spirit of Ecstasy” (Enginliğin Ruhu) adlı heykelciğin otomobilin ruhunu, sessiz ve gizemli bir şekilde yansıttığı düşünülüyor ayrıca kimi inanışlara göre de bu heykelcik otomobilin tasarımcısının sevgilisini temsil ediyor.

Kia Hangi grubun?

Kia
Kurulduğu ülkeGüney Kore
ÜrünlerOtomobil, Kamyonet, Otobüs
Hizmet bölgesiDünya çapında
BağlılığıHyundai Kia Otomotiv Grubu
Web sitesiKia Türkiye sitesi Kia İngilizce sitesi
3 satır daha

Nissan Japonca ne demek?

Japoncada 'hon' kelimesi "orijinal" demek, 'da' ise pirinç tarlası. ... Kore firması olan "Hyundai" kelimesi Korecede "modernite, modernlik" gibi anlamlara geliyor. 4/11. Japon otomobil firması "Nissan"ın ismi "Nihon" (Japon) ve "Sangyo" (endüstriler) kelimelerinin birleşmesinden meydana geldi.

Ters V hangi marka?

LOUIS VUITTON. Taklit dünyasına belki de en az toleransı olan marka Louis Vuitton.

G Hangi markanın sembolü?

GUCCI. Gucci'nin iç içe geçmiş iki G'den oluşan logosu, ihtişam ve güveni temsil etmesinin dışında; markanın kurucusu Guccio Gucci'nin baş harflerinden oluşuyor.

Kaplan hangi markanın sembolü?

Hangi şirketler kullanır? Kaplan ambleminin tanınmış sahibi Japon spor ayakkabı şirketi Onitsuka Tiger ve takım logosu olarak kullanan spor kulüpleri AAFL Richmond Tigers, NHL Nashville Predators ve MLB Detroit Tigers örnek olarak alınabilir.