Aynalı Göl Mağarası nasıl bulundu?

İçindekiler:

  1. Aynalı Göl Mağarası nasıl bulundu?
  2. Aynalı Göl kaç metre?
  3. Aynalıgöl kaç basamak?
  4. Aynalı Göl kaç merdiven?
  5. Aynalı göl nasıl oluştu?
  6. Gilindire Mağarası kaç yıllık?
  7. Aynalı göl nasıl bir göldür?
  8. Gelin dere Mağarası nerede?
  9. Gilindire Mağarası kaç metre?
  10. Aynalı göl hangi tür göldür?
  11. Aynalı gol nerede?
  12. Gilindire Mağarası kim buldu?

Aynalı Göl Mağarası nasıl bulundu?

Mağara, 1999 yılında bölgede hayvanlarını otlatan bir çobanın, çevrede gezen kirpiyi takip etmesiyle ortaya çıkarılmış. ... Türkiye'nin en güzel mağaraları arasında yerini alan Aynalıgöl Mağarasının sonunda genişliği 30, uzunluğu 140, tavan yükseliği 40 ve derinliği 47 metre olan gölle karşılaşılıyor.

Aynalı Göl kaç metre?

Gilindire (Aynalıgöl) Mağarası Aydıncık'ın doğusundaki Gemi Durağı Mevkii'nde 2000 yılında çobanlar tarafından bulunmuştur. Girişi deniz seviyesinden 46 metre yukarıdadır. Toplam uzunluğu 555 m. olan mağaranın içi, her türden damlataşı oluşumları ile kaplıdır.

Aynalıgöl kaç basamak?

Doğu Akdeniz'deki tek tek kayıt noktası Mağaraya 560 basamak inerek giren ziyaretçiler, çok sayıda ilginç figürlü sarkıt, dikit ve sütunun yanı sıra mağara incisi, bayrak traverten ve duş başlığı gibi oluşumları inceleyebiliyor.

Aynalı Göl kaç merdiven?

Mağara girişi deniz kenarında ve çok güzel bir manzaraya sahip. Göle inene kadar 550 basamak inmeniz gerekiyor.

Aynalı göl nasıl oluştu?

Gilindire veya Aynalıgöl Mağarası, Mersin'e bağlı Aydıncık ilçesinin 7,5 km güneydoğusunda, Sancak Burnu ile Kurtini Deresi arasında yer alan mağara. ... Bir hidrolojik rejim değişikliğiyle, mağarada bulunan sarkıt-dikit gibi oluşumların, su altında kalarak, atmosferik değişimlerden etkilenmeden günümüze kadar ulaşmıştır.

Gilindire Mağarası kaç yıllık?

Mersin'de 1999 yılında iki çobanın kirpi yakalamaya çalışırken tesadüfen bulduğu Gilindere Mağarası, 10 milyon yıldır yaşıyor. Son buzul çağına ait parçaların bulunduğu mağarada, hala oluşumlar devam ediyor.

Aynalı göl nasıl bir göldür?

Aynalı göl: Türkiye içerisindeki en güzel mağaraları arasında yer alır. Aynalı göl tarihte kirpi arayan bir çobanın kirpi izlerini takip ederek keşfettiği bir göl olarak bilinir. Bu gölün en büyük özellikleri arasında suyun yarısının tatlı yarısının ise tuzlu oluşu yer almaktadır.

Gelin dere Mağarası nerede?

Gilindire Mağarası Nasıl Gidilir? Gilindire Mağarası Mersin'in Aydıncık ilçesinde yer almaktadır.

Gilindire Mağarası kaç metre?

Toplam 555 m uzunluğu, girişe göre – 46 m derinliği girişe göre 22 m yüksekliği bulunan Gilindire Mağarası, yatay olarak gelişmiş, kaynak konumlu polijenik fosil bir mağaradır.

Aynalı göl hangi tür göldür?

Gölün çevresinde hiçbir akıntı bulunmadığı için göl üzerinde ayna gibi yansımalar oluştuğu için bu göle aynalı göl denmektedir.

Aynalı gol nerede?

Gilindire veya Aynalıgöl Mağarası, Mersin'e bağlı Aydıncık ilçesinin 7,5 km güneydoğusunda, Sancak Burnu ile Kurtini Deresi arasında yer alan mağara. Bir çoban tarafından tesadüf eseri bulunuştur. Giriş ağzı denize bakan ve hemen önünde küçük bir köy bulunan mağaraya denizden ve karadan gidilebilmektedir.

Gilindire Mağarası kim buldu?

GİLİNDİRE MAĞARASI'NI KİM BULDU? TARİHÇESİ Gilindire Mağarası bir çoban tarafından bulunmuş. 1999 yılında Aydıncık'ın kayalık yamaçlarında keçilerinin peşinde dolanan çoban, bir kirpi fark etmiş. Kirpi, çalılıkların arasından geçip kayalıkların arasında gözden kaybolmuş.