Veraset ilamı için hangi belgeler gerekli?

İçindekiler:

  1. Veraset ilamı için hangi belgeler gerekli?
  2. Veraset ilamı başvuru formu nereden alınır?
  3. Veraset ilamı için kimler başvurabilir?
  4. Ölen kişinin veraset ilamı nasıl alınır?
  5. Miras intikal yapılmazsa ne olur?

Veraset ilamı için hangi belgeler gerekli?

Veraset ilamı için gerekli olan belgeler nüfus kayıt örneği, ölüm belgesi ve veraset ilamı için dilekçedir. Sulh Hukuk mahkemeleri nüfus kayıtlarını ilgili nüfus birimlerinden talep eder, eğer tanık dinlenmesine ya da bilirkişi incelemesine gerek olmadığına karar verirse bir duruşma ile ilam alınır.

Veraset ilamı başvuru formu nereden alınır?

Mahkemelere yapılacak dilekçe ile başvuru sonucu talepte bulunulabilir. Ayrıca veraset ilamını almanın bir yolu daha vardır. Oda noter aracılığı iledir. Şartların sağlandığı takdirde ihtiyaç duyulan belgeler ile birlikte mirasçılar veraset ilamlarını gerekli belgelerin ibrazı ile noterlerden de alabilirler.

Veraset ilamı için kimler başvurabilir?

Avukat Kanalı Veraset ilamı yani mirasçılık belgesi alabilmek için yasal mirasçı ya da atanmış mirasçı olmanız gerekmektedir. Eğer miras bırakanın annesi babası kardeşleri eşi çocukları torunlarından biriyseniz nüfus cüzdanınızı ibraz etmek suretiyle mirasçılık belgesini alabilirsiniz.

Ölen kişinin veraset ilamı nasıl alınır?

Veraset ilamının alınabilmesi için normalde bir dilekçe ile mahkemeye başvurulur. Bununla birlikte uygun şartlar sağlandığında ilgili belgelerle noterden de veraset ilamı alımı gerçekleştirilir. Noter vasıtasıyla alınan belge gün içerisinde temin edilir ve mirasçının kendisinin uğraşmasına gerek kalmaz.

Miras intikal yapılmazsa ne olur?

Tapu müdürlüğü, kişinin ölümünden sonra 2 yıl içinde tapu siciline miras intikali gerçekleştirilmezse, mirasçılık belgesi düzenlenmesi için yargıya başvuracak. ... Tapu müdürlüğü mirasçılık belgesine göre sicil kayıtlarını el birliği mülkiyeti şeklinde tescil ederek güncelleştirilecektir.